2023-07-28 15:20:35
Φωτογραφία για Ταχυφορτιστές κάθε 60 χιλιόμετρα σε  αυτοκινητόδρομους της ΕΕ μέχρι το 2028



 Μέχρι το 2028, θα πρέπει να υπάρχουν ταχυφορτιστές τουλάχιστον κάθε 60 χιλιόμετρα στους βασικούς αυτοκινητόδρομους της ΕΕ.

Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό μέτρο από τα πολλά που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη βελτίωση της φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Άλλα επικεντρώνονται στην αύξηση της ταχύτητας φόρτισης και στη διευκόλυνση της πληρωμής της φόρτισης. Όλα αποτελούν μέρος της δέσμης μέτρων της ΕΕ "Fit for 55", με στόχο τη μείωση των εκπομπών κατά 55% έως το 2030.

Ο κανόνας της μέγιστης απόστασης για τους γρήγορους φορτιστές ισχύει για το Trans-European Transport Network (TEN-T), ένα δίκτυο βασικών διαδρόμων κυκλοφορίας σε ολόκληρη την ΕΕ συνολικού μήκους 24.500 χιλιομέτρων

. Οι επιβαλλόμενοι ταχυφορτιστές κατά μήκος αυτών των δρόμων πρέπει όλοι να έχουν ισχύ τουλάχιστον 400 kW έως το 2026 και 600 kW έως το 2028.

Ειδικά για τα ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέβαλε την υποχρέωση να υπάρχουν σημεία φόρτισης σε απόσταση το πολύ 120 χλμ. μεταξύ τους έως το 2028 τουλάχιστον στο μισό δίκτυο, με κάθε φορτιστή βαρέως τύπου να έχει ισχύ από 1.400 έως 2.800 kW, ανάλογα με τον δρόμο.

Εκτός από αυτές τις ελάχιστες απαιτήσεις για την πυκνότητα και την ταχύτητα του δικτύου γρήγορων φορτιστών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιθυμεί επίσης μεγαλύτερη απλότητα και διαφάνεια όσον αφορά την πληρωμή. Όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να μπορούν να πληρώνουν με κάρτες ή ανέπαφες συσκευές αφού επί του παρόντος, ορισμένα δίκτυα φόρτισης απαιτούν συνδρομές ή το κατέβασμα εφαρμογών στο smartphone. Επιπλέον όλες οι τιμές πρέπει να εμφανίζονται με σαφήνεια στους πελάτες: σε ευρώ ανά kW ή ανά λεπτό/συνεδρία. 

Μέχρι το 2027, η ΕΕ θα αναπτύξει μια δημόσια βάση δεδομένων για τους σταθμούς φόρτισης, με πληροφορίες σχετικά με την τιμολόγηση, τη διαθεσιμότητα και τους χρόνους αναμονής. Χωρίς να ξεχνάει άλλες βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για τα οχήματα εσωτερικής καύσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε εντολή για τουλάχιστον έναν σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου κάθε 200 χιλιόμετρα κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων TEN-T μέχρι το 2031.

Οι νέοι κανόνες για τις υποδομές εναλλακτικών καυσίμων έχουν ήδη εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά θα τεθούν σε ισχύ μόλις έξι μήνες μετά την έγκρισή τους από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σε μια ξεχωριστή κίνηση, το Ηνωμένο Βασίλειο διατύπωσε παρόμοιες προτάσεις για τη βελτίωση της διαθεσιμότητας και της αξιοπιστίας της δημόσιας φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων. Για παράδειγμα: η βρετανική κυβέρνηση θέλει να μειώσει το ποσοστό των σταθμών φόρτισης που βρίσκονται εκτός λειτουργίας από 8% το 2019 σε 1% (όπως συμβαίνει ήδη στην Ολλανδία) και θα απαιτήσει από τους φορείς εκμετάλλευσης σταθμών φόρτισης να παρέχουν 24ωρη τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για τους πελάτες τους.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ