2023-07-30 15:56:38
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ
Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στα Καλύβια το Επίσημο Μνημόσυνο στη μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών στη Σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου-Κρυονερίου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων Δημήτρης Αναστασίου αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων : «Η θυσία των αγωνιστών του μεγάλου αυτού αγώνα, είναι για μας υπόμνηση της ευθύνης μας απέναντι στην πατρίδα. Εκδηλώσεις σαν τη σημερινή είναι γέφυρες που ενώνουν το σήμερα με το χθες, το σήμερα με το παρελθόν, με την ιστορία. Ενώνουν τη δική μας γενιά και τις νέες γενιές, με τους προγόνους μας, διότι ένας λαός που λησμονεί το παρελθόν, δεν έχει ιστορία, δεν έχει και μέλλον. Επέτειοι σαν τη σημερινή ανακαλούν στη μνήμη μας σελίδες δόξας της πατρίδος μας. Η προσήλωση στα ιδανικά της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας πρέπει να αποτελεί σκοπό για κάθε άνθρωπο, διότι η ευτυχία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια εξασφαλίζονται πλήρως μόνο μέσα σε ένα περιβάλλον ελευθερίας. Επομένως αναγκαίος όρος για τη ζωή ενός λαού είναι η εθνική ελευθερία».


Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θυσίας και κατάθεση στεφάνων από συγγενείς των εκτελεσθέντων, τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τον πρόεδρο της Κ. Καλυβίων Δ. Αναστασίου, τον εκπρ. της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς» κ. Μάκη Μπελεβωνη, τον πρώην Δήμαρχο Δ.Τραπεζιώτη, τον επικ. της «Συμμαχίας Πολιτών» κ. Γ. Καραμητσόπουλο, τον Δημ. Σύμβουλο Π. Γιαννιώτη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας Δ. Γαλαζούλα , τον πρ. του Συνδέσμου Αποστράτων Δ.Τσούνη, την πρ. Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων Μαίρη Ζαπαντιώτη, τον Νικόλαο Στρατόπουλου , την πρ. Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς κ. Γ. Κορδώση.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου, η χορωδία της ΤΚ. Καλυβίων απέδωσε μελοποιημένο ποίημα του χοράρχη, Νικολάου Στρατόπουλου ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του χορευτικού συλλόγου Καλυβίων .

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ