2023-07-30 16:33:32
Φωτογραφία για Ανακοινωση ΕΙΝΝΑΑ για παραιτηση διευθυντριας ΜΕΘ

 



ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΞΑΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘ

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΜΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ....



Μετά από περίπου 7 μήνες από το διορισμό της νέας διευθύντριας της ΜΕΘ και την επανέναρξη της λειτουργίας της μονάδας, δυστυχώς ενημερωθήκαμε από τη συναδέλφισσα ότι υπέβαλε προχθές την παραίτησή της.

Στο σύντομο αυτό διάστημα επιτελέστηκε ήδη ένα πολύ σημαντικό έργο από το συγκεκριμένο τμήμα, ξεκινώντας από την αρχή, κάτω από αντίξοες συνθήκες και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του λιγοστού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δουλεύοντας ακατάπαυστα, με υπερεφημέρευση, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που απαιτεί μια μονάδα εντατικής θεραπείας, νοσηλεύοντας ασθενείς του νομού αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η αρνητική εξέλιξη της παραίτησης της συναδέλφισσας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Υπουργείο,  6η ΥΠΕ και Διοίκηση Νοσοκομείου είναι ΥΠΟΛΟΓΟΙ για μια σειρά από προβλήματα και θέματα που γνώριζαν εξ αρχής, καθώς είχαν γίνει αντίστοιχα αιτήματα από την πρώτη στιγμή.



α) Γιατί δεν προχώρησε άμεσα και με επείγουσες διαδικασίες η προκήρυξη των κενών θέσεων του ιατρικού δυναμικού της ΜΕΘ (2 ιατροί) προκειμένου να στελεχωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αντ’ αυτού αφήσανε όλο αυτό τον καιρό 3 ιατρούς να δουλεύουν συνεχόμενα και με υπερεφημέρευση; 

(Αίτημα που έχει αναδειχθεί από την ΕΙΝΝΑΑ πολλές φορές)

β) Γιατί δεν ενισχύθηκε η ΜΕΘ με όλο το απαιτούμενο μόνιμο Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό με νέες προκηρύξεις ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στις νέες αυξημένες ανάγκες που χρειάζεται το τμήμα για να αναπτυχθεί;

γ) Γιατί δεν διασφαλίστηκαν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις λειτουργίας του τμήματος παρά τα συνεχή αιτήματα που υπήρχαν;



Δυστυχώς με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και το τι έχουμε να περιμένουμε το επόμενο διάστημα, ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ = ΜΗΔΕΝ.

Με κλείσιμο τμημάτων, συγχωνεύεις, εντέλλεσθε για μετακινήσεις και υπερεφημέρευση, αυταρχισμό και εξουθένωση των εναπομεινάντων εργαζομένων δεν “ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ” το Νοσοκομείο. 

Απεναντίας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική  οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση των δημοσίων μονάδων υγείας και στην πλήρη εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση.

Και αυτό διότι ενώ θεωρείται ΚΟΣΤΟΣ η ενίσχυση των δημόσιων δομών του Νομού μας με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την ίδια στιγμή μια χαρά προχωράνε συμβάσεις υπέρ ιδιωτικών εταιρειών για την εκχώρηση της καθαριότητας, της φύλαξης, των δευτερογενών διακομιδών με ιδιωτικά ασθενοφόρα κλπ.



                                             ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ! 

Η υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων Νοσοκομείων και την ΠΦΥ δεν θα περάσει.



Απαιτούμε 

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην κλείσει η ΜΕΘ

Να σταματήσουν τώρα τα εντέλλεσθε και οι μετακινήσεις των ιατρών (ακτινολόγοι, γενικοί ιατροί ΚΥ   Βόνιτσας κλπ)

Να προκηρυχθούν άμεσα και με επείγουσες διαδικασίες όλες οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων και όχι μεμονωμένες θέσεις που κηρύσσονται άγονες.

Να ολοκληρωθούν άμεσα οι λιγοστές θέσεις μόνιμου ιατρικού δυναμικού που βρίσκονται σε εκκρεμότητα (4 ΓΝΑ, 5 ΓΝ Μεσολογγίου) και να επαναπροκηρυχθούν όσες  έχουν κηρυχθεί άγονες.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό με κατάργηση των πληρωμών.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους, σωματεία, εργατικά κέντρα, συνδικάτα, μαζικούς φορείς, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να διεκδικήσουν δημόσια δωρεάν υγεία, ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας του Νομού μας με παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

    ΕΙΝΝΑΑ



Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Αραβανής Μάκης Πατρινού Βάνα


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ