2023-08-03 12:13:57
Φωτογραφία για Microsoft, Meta και Amazon ετοιμάζουν open source λύση χαρτών

 



Το δίπολο των Google και Apple στον τομέα των χαρτών θέλουν να σπάσουν οι υπόλοιποι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί (και όχι μόνο) με την ίδρυση του Overture Maps Foundation. Πρόκειται για μια κοινοπραξία πολλών εταιρειών, όπως οι Microsoft, Amazon, Meta και TomTom, με σκοπό την δημιουργία μιας open-source λύσης χαρτογράφησης που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε είδους συσκευή στο μέλλον.

Το Overture Maps Foundation ιδρύθηκε αθόρυβα τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά μόλις τώρα έγινε ευρέως γνωστή η πρωτοβουλία και αποκαλύπτονται λεπτομέρειες στο κοινό:

Η κοινοπραξία βασίζεται στην άποψη πως τα δεδομένα χαρτογράφησης θα πρέπει να μοιράζονται για να υποστηριχθούν οι μελλοντικές εφαρμογές. Καθώς οι απαιτήσεις για εγκυρότητα και ακρίβεια στους χάρτες έχουν αυξηθεί προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες των χρηστών, τα κόστη και η πολυπλοκότητα σχετικά με τη συλλογή και την διατήρηση αυτών των δεδομένων ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες του κάθε μεμονωμένου οργανισμού.

Σε αυτό το πρώτο πακέτο πληροφοριών που συγκέντρωσε η κοινοπραξία συμπεριλαμβάνονται 4 διαφορετικές ενότητες δεδομένων. Η πρώτη αφορά τοποθεσίες υψηλού ενδιαφέροντος, με την κοινοπραξία να αναφέρει πως έχει στην κατοχή της αναλυτικά δεδομένα για 59 εκατομμύρια τέτοιες τοποθεσίες που δεν έχουν δημοσιευθεί ποτέ μέχρι σήμερα ανοικτά στο κοινό.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει τα σχέδια 780 εκατομμυρίων κτιρίων από όλο τον κόσμο, με πληροφορίες από το AI-Generated Building Footprints της Microsoft. Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει ένα παγκόσμιο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων με δεδομένα από το OpenStreetMap project, ενώ η τέταρτη τα εθνικά και κοινοτικά όρια μεταφρασμένα σε πάνω από 40 γλώσσες.

Ως open source project έχει αναρτηθεί ήδη η σχετική σελίδα του στο GitHub προκειμένου να συνεισφέρει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Ίσως μέσα στα επόμενα χρόνια να προκύψει μια καθολική λύση χαρτών αντί των Google Maps και Apple Maps.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ