2023-08-03 19:22:29
Φωτογραφία για Επιπλέον 5,63 εκ €  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»–Εντάσσονται άλλοι 158 νέοι αγρότες



Με την αρ.1531/1.8.2023 απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης διατίθενται  στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιπλέον 5.632.500 εκατ ευρώ στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022 με αποτέλεσμα την ένταξη στο πρόγραμμα όλων των επιλαχόντων της σχετικής πρόσκλησης του 2021.....

Συγκεκριμένα επιπλέον 158 νέοι αγρότες  εντάσσονται στο πρόγραμμα με ανώτατο  ύψος στήριξης το ποσό των 40.000 ευρώ. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που παρέχει ουσιαστική στήριξη και ώθηση στους νέους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.  Παράλληλα αποτελεί και το επιστέγασμα των συνεχών παρεμβάσεων και  προσπαθειών της Περιφέρειας στη κατεύθυνση εξασφάλισης των πρόσθετων κονδυλίων που έρχονται να  καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για το πρόγραμμα.

Όπως τονίζει σε δήλωση του ο  Περιφερειάρχης  Νεκτάριος Φαρμάκης   «με σοβαρότητα και προσήλωση υλοποιούμε το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο. Το πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» αποτελεί τη κορωνίδα στη προσπάθεια ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου και σε αυτό το πλαίσιο διεκδικήσαμε με επιμονή  από τη πρώτη στιγμή επιπλέον  πόρους για την ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων. Το καταφέραμε δουλεύοντας  αθόρυβα και μεθοδικά  , είμαστε χαρούμενοι  για αυτή την εξέλιξη και έτοιμοι να διεκδικήσουμε περισσότερα ειδικά για τους νέους αγρότες  που επιλέγουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν στη ύπαιθρο».

Από την πλευρά του, ο   Εντεταλμένος Σύμβουλος / Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος αναφέρει: «Είναι μια απόφαση και εξέλιξη που δικαιώνει τις συνεχείς  προσπάθειές  μας για ένταξη όλων των επιλαχόντων νέων αγροτών.  Στόχος μας είναι οι νέοι αγρότες που εντάσσονται να λάβουν τη πρώτη δόση το συντομότερο δυνατό. Οι υπηρεσίες μας είναι  σε ετοιμότητα και σε  συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να ολοκληρώσουμε από κοινού  τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες».

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ