2023-08-04 18:12:26
Φωτογραφία για Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 



Την Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού εορτάζει η Εκκλησία μας την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023. Στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ενοριακοί Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:....

 

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αγριλιάς Μεσολογγίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πενταλόφου Μεσολογγίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μεταξούλη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της Κυριακής στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

 

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Εμπεσού Βάλτου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

 

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τρίκλινου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Ευαγγέλου Φεγγούλη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Ιερό Παρεκκλήσιο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Πάρκο Αγρινίου)

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σιλουανού Ψιλιά, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

 

Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τσουκαλάδων Παραβόλας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Παύλος Ντανάς.

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ