2023-08-05 10:25:05
Φωτογραφία για Θερινό Σχολείο Ελληνικής Παλαιογραφίας 10-28 Ιουλίου 2023
Ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου 2023 η πρώτη σειρά μαθημάτων του Θερινού Σχολείου Ελληνικής Παλαιογραφίας, που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας στην έδρα του και το οποίο θα διαρκέσει ως τις 28 Ιουλίου..... Στα μαθήματα συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Αλβανία, την Ινδία και τη Ρουμανία – χώρες με τις οποίες το Ινστιτούτο έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας – αλλά και από την Ελλάδα. Στόχος του Σχολείου είναι η εισαγωγή των συμμετεχόντων στον επιστημονικό χώρο της Ελληνικής Παλαιογραφίας και της μελέτης των ελληνικών χειρογράφων.

Στο Σχολείο διδάσκουν: η καθηγήτρια Βυζαντινής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Εποπτικής Επιτροπής του Ινστιτούτου κυρία Θεοδώρα Αντωνοπούλου (το α΄ μέρος των μαθημάτων) και ο Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Πιτσινέλης (το β΄ μέρος των μαθημάτων).


Τα μαθήματα διεξάγονται σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, και διαρκούν τέσσερεις ώρες ημερησίως, εκ των οποίων οι τρεις ώρες είναι αφιερωμένες στη διδασκαλία και η μία ώρα σε πρακτική άσκηση. Οι συμμετέχοντες έχουν λάβει υποτροφίες παρακολούθησης από το Ινστιτούτο, που εξάλλου διαθέτει τις εγκαταστάσεις του για τη φιλοξενία και τη διεξαγωγή των μαθημάτων. Με την ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων Ελληνικής Παλαιογραφίας θα λάβουν τις συναφείς βεβαιώσεις παρακολούθησης.

istitutoellenico.org
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ