2023-08-09 18:47:40
Φωτογραφία για Για τη διεθνή έκθεση Gastvrij Rotterdam 2023 προετοιμάζονται οι επιχειρήσεις προϊόντων αλιείας της Αιτωλοακαρνανίας



Στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την προετοιμασία των επιχειρήσεων προκειμένου να συμμετέχουν στην Διεθνή έκθεση Gastvrij Rotterdam 2023,...... ως εκπρόσωπος της ΠΔΕ συμμετείχε ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα συντονισμού των παραγωγικών τάξεων και συνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής και Γραμματέας της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Μιχαήλ Γούδας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γούδας ενθάρρυνε τις επιχειρήσεις μεταποιητών και παραγωγών προϊόντων Αλιείας να αξιοποιούν κάθε ευκαιρία ώστε να γίνουν περισσότερο εξωστρεφείς και τόνισε: «Είναι γεγονός ότι η αλιεία αποτελεί κεντρικό αναπτυξιακό άξονα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ανάδειξη της οποίας μπορεί να επιφέρει αύξηση των εξαγωγών και πολλαπλασιασμό των επιχειρηματικών κινήσεων».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο κεντρικό ρόλο που παίζει ο κλάδος της Αλιείας στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Π.Δ.Ε. λόγω της δραστηριοποίησης δεκάδων συνεταιρισμών, ατομικών αλιέων και μεταποιητών του κλάδου παραγωγής των εμβληματικών για την Αιτωλοακαρνανία προϊόντων αλιείας, τονίζοντας ότι η προσπάθεια υποστηρίζεται εμπράκτως μέσα από το εγκεκριμένο έργο “Προώθηση/προβολή αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Τρίτες Χώρες” στο πλαίσιο του Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2023 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Περιφερειακού Γραφείου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην Βόνιτσα, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Προώθηση/προβολή αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εσωτερική αγορά και Τρίτες Χώρες» .

 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ