2023-08-10 00:24:04
Φωτογραφία για Επιστρέφει ο κορωνοϊός; Στο «μικροσκόπιο» του ΠΟΥ η παραλλαγή Eris..
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέταξε την Τετάρτη το στέλεχος EG.5 του κορωνοϊού που κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα ως «παραλλαγή ενδιαφέροντος», αλλά δήλωσε ότι δεν φαίνεται να αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία από άλλες παραλλαγές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η ταχέως μεταδιδόμενη παραλλαγή, η πιο διαδεδομένη στις Ηνωμένες Πολιτείες με εκτιμώμενο ποσοστό άνω του 17% των κρουσμάτων, βρίσκεται πίσω από τις αυξήσεις του ιού σε όλη τη χώρα και έχει επίσης ανιχνευθεί στην Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τον Καναδά, μεταξύ άλλων χωρών.

«Συνολικά, τα διαθέσιμα στοιχεία δεν υποδεικνύουν ότι η EG.5 ενέχει πρόσθετους κινδύνους για τη δημόσια υγεία σε σχέση με τις άλλες σειρές απογόνων του Omicron που κυκλοφορούν επί του παρόντος», ανέφερε ο ΠΟΥ σε μια αξιολόγηση κινδύνου.

Απαιτείται μια πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση του κινδύνου που ενέχει η EG.5, πρόσθεσε.


Ο COVID-19 έχει σκοτώσει περισσότερους από 6,9 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, με περισσότερα από 768 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα από την εμφάνιση του ιού. Ο ΠΟΥ κήρυξε την επιδημία πανδημία τον Μάρτιο του 2020 και έθεσε τέλος στο παγκόσμιο καθεστώς έκτακτης ανάγκης για τον COVID-19 τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Η Maria Van Kerkhove, τεχνική υπεύθυνη του ΠΟΥ για το COVID-19, δήλωσε ότι το EG.5 έχει αυξημένη μεταδοτικότητα, αλλά δεν είναι πιο σοβαρή από άλλες παραλλαγές του Omicron.

«Δεν εντοπίζουμε αλλαγή στη σοβαρότητα του EG.5 σε σύγκριση με άλλες υποκατηγορίες του Omicron που κυκλοφορούν από τα τέλη του 2021», δήλωσε η ίδια.

Ο Γενικός Διευθυντής Tedros Adhanom Ghebreyesus εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι πολλές χώρες δεν ανέφεραν τα δεδομένα του COVID-19 στον ΠΟΥ. Είπε ότι μόνο το 11% είχε αναφέρει νοσηλείες και εισαγωγές σε ΜΕΘ που σχετίζονται με τον ιό.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΟΦ: Προσοχή στο DEPANTEN gel
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΟΦ: Προσοχή στο DEPANTEN gel
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ