2023-08-11 08:30:06
Φωτογραφία για Οι Ψυχοκόρες: Η συνεργασία του σκηνοθέτη με το Game of Thrones
Στο περιοδικό «7 Μέρες TV» έδωσε συνέντευξη ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ο οποίος σκηνοθετεί τη σειρά Ψυχοκόρες που θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στον ΑΝΤ1+. Ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο Game of Thrones, στο οποίο δούλεψε για δύο χρόνια, στα οπτικά εφέ.

Σε προσωπικό επίπεδο υπάρχουν σειρές που έχετε ζηλέψει, ελληνικές ή ξένες; Γιατί τώρα πια με τις πλατφόρμες υπάρχει ποικιλία επιλογών από όλο τον κόσμο.

Ομολογώ ότι κυρίως ξένες παραγωγές θα ζήλευα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γίνονται πλέον και αρκετές αξιόλογες δουλειές στην Ελλάδα. Σίγουρα υπάρχουν σειρές και ταινίες που μπορούν να προκαλέσουν ενδιαφέρον σε διεθνές επίπεδο. Μια σειρά που ζήλεψα πρόσφατα και την είδα πριν ξεκινήσουμε τα γυρίσματα ήταν το «Marvelous Mrs. Maisel» στο Amazon. Μου το πρότεινε η Φρόσω Ράλλη και έμαθα πολλά ως προς το πώς να κάνουμε ωραία μονοπλάνα και να ξεφύγουμε από το μοτίβο «γενικό-κοντινό».


Και φυσικά θα πω το πιο κλισέ –ίσως και να το περιμένετε- το Game of Thrones, στο οποίο δούλεψα για δύο σεζόν, στην πέμπτη και την έκτη, στα οπτικά εφέ. Αλλά ανεξάρτητα από τη συμμετοχή μου στη σειρά, ακόμα και πριν από αυτήν, είχα εντυπωσιαστεί από τα πολλά αναπάντεχα που συνέβαιναν στο τέλος των επεισοδίων, σε βαθμό που, όταν πέθαινε ένας καλός ήρωας, εκνευριζόμουν και δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ ή, όταν γινόταν κάτι καλό, σηκωνόμουν και έλεγα «ναι, πάμε».

Είναι κάτι που ελπίζω να το καταφέρουμε και εμείς με τις Ψυχοκόρες, δηλαδή να τελειώνει το επεισόδιο και να λες «θέλω να δω το επόμενο». Χαίρομαι, γιατί ως συνεργάτης της Feelgood, που έχει το βλέμμα της και στο εξωτερικό, ο στόχος και σε αυτή τη δουλειά –και στις επόμενες ελπίζω- είναι να φτιάξουμε κάτι το οποίο μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Πολύ ωραία τα κατάφερε το Maestro και μας έδειξε ότι είναι εφικτό αυτό, οπότε πλέον είναι στο χέρι του εκάστοτε σκηνοθέτη να δημιουργήσει ένα προϊόν το οποίο να έχει τις προδιαγραφές να βγει και εκτός συνόρων. Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τις Ψυχοκόρες και, κατ’ επέκταση, και για τα μελλοντικά πρότζεκτ.

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ