2023-08-16 14:22:25
Φωτογραφία για Σήμερα Τετάρτη 16 Αυγούστου στην Βόνιτσα η παρουσίαση βιβλίου της Παρασκευή Λύτρα Παπαθανασίου Ωρίων ο γιος του Ποσειδώνα με μύθους θρύλους και δοξασίες της Παλαίρου και της Πλαγιάς



Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας κ Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και η Παρασκευή Λύτρα Παπαθανασίου σας καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της  με τίτλο Ωρίων ο γιος του Ποσειδώνα με μύθους θρύλους και δοξασίες της Παλαίρου και της Πλαγιάς, σήμερα  Τετάρτη 16 Αυγούστου και ώρα 21:00  στην Πλατεία Δημαρχείου στην παραλία της Βόνιτσας ......

Συντονιστής παρουσίασης βιβλίου : 

… Κική Παππά – Δημοσιογράφος 

Ομιλητές :

…  Ευάγγελος Αυδίκος – ομότιμος καθηγητής πανεπιστημίου Θεσσαλίας 

…  Αλίκη Δρίβα –  Φιλόλογος

… Γεώργιος Παυλιδάκης – Ηθοποιός , Σκηνοθέτης 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Είναι το τρίτο βιβλίο της συγγραφέως. Το πρώτο βιβλίο ήταν το παραμύθι της Βόνιτσας και το δεύτερο στα χνάρια των θεών με μύθους θρύλους και δοξασίες του Θυρρείου.

Το τρίτο βιβλίο, ο Ωρίων ο γιος του Ποσειδώνα που αναφέρεται στον πρώην Δήμο Κεκροπιας περιέχει μύθους, θρύλους, δοξασίες, παραμύθια και ποίηση από μία περιοχή που έχει τόσα πολλά και ξεχωριστά να μας μάθει, με πολλές και ξεχωριστές παρουσιάσεις Αγίων ,όπως τον Άγιο Δημήτριο και τον Άγιο Βλάσιο από τα Σκλάβαινα, το πέρασμα της Κλεοπάτρας και τα χνάρια που αυτή έχει αφήσει πίσω της. 



Την αρχαία Κεκροπία,το πήδημα της γριάς, τα απομεινάρια από το πέρασμα του Οδυσσέα στην Πλαγιά και συγκεκριμένα επάνω στο λόφο του Αη Λια και το πέτρινο θρόνο που υπάρχει ακόμη εκει. Μέσα στο βιβλίο επίσης είναι και πολλά ιστορικά στοιχεία που αναφέρονται στο καταστρεπτικό τσουνάμι του 1.100 π.χ., στο πέρασμα του Κομνηνού από την Ακαρνανία και το μοναστήρι της Παναγίας στην παλαιά Πλαγιά. 



Όλος αυτός εδώ ο τόπος έχει πολλά να μας πει, πολλά να μας διδάξει και πολλά να μάθουμε μέσα από τα απομεινάρια που έχουν μείνει πίσω φτάνει εμείς να σκύψουμε πάνω τους, να αφουγκραστούμε το κάλεσμα τους και να μιλήσουμε μαζί τους. 



ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ