2023-08-17 08:21:32
Φωτογραφία για Το Android θα αποκτήσει λειτουργία σύνδεσης συσκευών τύπου Continuity



 Η Google φέρεται να σχεδιάζει να παρουσιάσει μια νέα λειτουργία στην πλατφόρμα του Android που θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν τις διάφορες Android συσκευές μεταξύ τους, παρόμοια με τις λειτουργίες Continuity στο οικοσύστημα της Apple. 

Αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να επιτρέψει στις συσκευές Android που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό Google να επικοινωνούν μεταξύ τους, ενεργοποιώντας χαρακτηριστικά όπως η "Εναλλαγή κλήσεων" και η "Κοινή χρήση διαδικτύου". Η εναλλαγή κλήσεων θα επέτρεπε στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ των συνδεδεμένων συσκευών κατά τη διάρκεια των κλήσεων, ενώ η κοινή χρήση του Διαδικτύου θα μπορούσε να είναι ένας ευκολότερος τρόπος για τη γρήγορη δημιουργία ενός προσωπικού hotspot σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές.

Η Apple διαθέτει ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό εναλλαγής κλήσεων που ονομάζεται "iPhone Mobile Calls" και επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν κλήσεις από συσκευές της Apple, όπως Mac και iPad, που είναι συνδεδεμένα στο ίδιο Apple ID, με την προϋπόθεση ότι βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο με το iPhone του χρήστη. Ωστόσο, η λειτουργία "iPhone Mobile Calls" της Apple δεν επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν κλήσεις από άλλο iPhone. Η διατύπωση για τη λειτουργία "Call Switching" της Google υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών συσκευών Android, συμπεριλαμβανομένων των smartphone. Έτσι, θα μπορούσατε να είστε σε θέση να σηκώσετε μια κλήση σε ένα τηλέφωνο και να τη μεταφέρετε σε ένα άλλο συνδεδεμένο τηλέφωνο ή σε κάποια άλλη συσκευή σαν το Pixel Tablet.

Ένα screenshot μιας σελίδας ρυθμίσεων ενός Android smartphone που εμφανίζει τις νέες επιλογές για τη σύνδεση των συσκευών ενός χρήστη, αποτελεί την πηγή των παραπάνω πληροφοριών και προέρχονται από τον ειδικό στο χώρο του Android, Mishaal Rahman. Αυτό είναι προφανώς το μενού ρυθμίσεων που θα δουν οι χρήστες για τη λειτουργία Link Your Devices μόλις κυκλοφορήσει. Ο Rahman ισχυρίζεται ότι το μενού "Link Your Devices" θα εμφανιστεί στις Ρυθμίσεις > Google > Devices & Sharing στις ρυθμίσεις της συσκευής μόλις η λειτουργία κυκλοφορήσει επίσημα.

Η Google δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τη λειτουργία σύνδεσης συσκευών Android, πόσο μάλλον την ημερομηνία κυκλοφορίας. Εάν αυτή η λειτουργία τελικά δοθεί δημόσια σε όλους, θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για τους ανθρώπους που πρέπει να έχουν μαζί τους περισσότερα από ένα τηλέφωνα. 



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ