2023-08-22 12:10:10
Φωτογραφία για ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ 30TB μέσα στο 2023 η Seagate

 



Η εταιρεία μάλιστα, σύμφωνα με το Gamers Nexus, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να ακολουθήσουν λανσαρίσματα σκληρών δίσκων με ακόμα μεγαλύτερες χωρητικότητες, με τη Seagate να εκτιμά ότι μέσα στα 2026 θα έχει έτοιμους σκληρούς δίσκους χωρητικότητας 50+ terabytes. Το χρονοδιάγραμμα που παρέθεσε η εταιρεία κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έρχεται σε συμφωνία με τον οδικό χάρτη της Seagate, που είχε κοινοποιηθεί κατά τη διάρκεια μίας τηλεδιάσκεψης με αναλυτές και επενδυτές τον Μάρτιο του 2021.

Οι εξαιρετικά μεγάλες αυτές χωρητικότητες είναι δυνατές μέσω μίας τεχνολογίας που ονομάζεται HAMR ή Heat-Assisted Magnetic Recording (θερμικά υποστηριζόμενη μαγνητική εγγραφή). Η Seagate έχει κάνει άλματα στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης για την τεχνολογία HAMR (τουλάχιστον από το 2015, όταν και παρουσίασε τα πρώτα λειτουργικά πρωτότυπα). Οι πρώτοι εμπορικά διαθέσιμοι σκληροί δίσκοι HAMR κυκλοφόρησαν το 2019. Η τεχνολογία HAMR συνοδεύεται από σημαντικές προκλήσεις στο τεχνικό κομμάτι, καθώς η θέρμανση, η εγγραφή και η ψύξης της περιοχής που εγγράφεται πραγματοποιείται σε χρονικό διάστημα εντός ενός νανοδευτερολέπτου.

Απαιτείται να γίνουν πολλαπλές αλλαγές σε τεχνολογικό επίπεδο -πέρα από τη χρήση της τεχνολογίας HAMR- για να επιτευχθούν ακόμη υψηλότεροι στόχοι όσον αφορά την χωρητικότητα, καθώς εξαρτήματα όπως η κεφαλή ανάγνωσης ή το μέσο εγγραφής στους μαγνητικούς δίσκους (platters) θα πρέπει επίσης να αναβαθμιστούν. Όλες αυτές οι αλλαγές θα αυξήσουν το κόστος, αλλά οι τεράστιες και ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις για ακόμα μεγαλύτερη πυκνότητα δεδομένων στα κέντρα δεδομένων δεν δείχνουν σημάδια κάμψης.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ