2023-08-24 11:37:13
Φωτογραφία για Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου: Παρέμβαση για την διαχείριση ζώων συντροφιάς.
Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς το 2021, από την κυβέρνηση της ΝΔ, για δήθεν προστασία των ζώων, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από επιστημονικούς φορείς και φιλοζωικούς συλλόγους, μεταφέρεται η κρατική ευθύνη στους δήμους , τις ΜΚΟ και σε ιδιώτες, ανοίγοντας το δρόμο για επιχειρηματική δράση με κρατικό χρήμα. Έτσι και στο Δήμο μας, με βαρύγδουπες δηλώσεις και εκατέρωθεν ευχαριστίες από βουλευτές, δημαρχαίους κτλ δόθηκε χρήμα των φορολογούμενων πολιτών για κάτι άλλο από αυτό που τελικά χρησιμοποιείται(!?):

''Καραγκούνης ευχαριστεί Πέτσα για την επιχορήγηση των Δήμων Αμφιλοχίας και Ξηρομέρου για τα αδέσποτα''.

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, με ανακοίνωση, ευχαριστεί προσωπικά τον κ. Πέτσα για το ενδιαφέρον που επέδειξε και για τους δύο δήμους του νομού Αιτωλοακαρνανίας και την ένταξη τους στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».


Πιο συγκεκριμένα: Δήμος Ξηρομέρου με συνολικού ποσό προϋπολογισμού 394.382,00 €.

Α) Τίτλος έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού εγκατάστασης καταφυγίου αδέσποτων ζώων».

Συνολικός προϋπολογισμός: 372.000,00 €.

Β) Τίτλος έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης περίθαλψης και φροντίδας αδέσποτων ζώων».

Συνολικός προϋπολογισμός: 11.197,20 €.

Γ) Τίτλος έργου: «Υπηρεσία στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Συνολικός προϋπολογισμός: 11.184,80 €.

Με βάση τα παραπάνω δημοσιευμένα στοιχεία, πρέπει να απαντηθεί άμεσα από τη δημοτική Αρχή πως χρησιμοποιήθηκε το ποσό της επιχορήγησης αυτής, δεδομένης της θλιβερής εικόνας που παρουσιάστηκε στα social media με τα αδέσποτα ζώα και τον βάναυσο αλλά και παράνομο τρόπο αντιμετώπισης τους.

Επίσης δεδομένο ότι τα κυβερνητικά στελέχη, είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτα στο Δήμο μας από πλευράς της δημοτικής αρχής που φωτογραφίζεται, στηρίζει και ευχαριστεί συχνά κάνοντας δημόσιες σχέσεις, μήπως θα ήταν καλό να αρχίσει να διεκδικεί μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις και στήριξη στην τοπική Αυτοδιοίκηση για να μπορέσει να ανταποκριθεί και να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας? Μήπως να συνειδητοποιήσει ότι το συμφέρον του λαού του Ξηρομέρου, δεν είναι στις δημόσιες σχέσεις και στα επικοινωνιακά κόλπα, αλλά στη διεκδίκηση, στη βάση των λαϊκών προβλημάτων?

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ