2023-08-24 23:31:44
Φωτογραφία για Άλμα στην κορυφή! Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου με 8,52μ στο τελευταίο άλμα

 





Με άλμα στα 8,52μ στην έκτη του προσπάθεια στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης ο Έλληνας αθλητής κέρδισε το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την συλλογή του, το χρυσό! Έχει πλέον χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 



Ο 25χρονος Έλληνας άφησε πίσω του στο τελευταίο άλμα τον Γουέινι Πίνοκ ο οποίος έμεινε στο 8,50μ και κοίταζε με δέος τον αντιπαλό του να του παίρνει τη μπουκιά μέσα από το στόμα. Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα με 8,50μ αλλά ο Τζαμαϊκανός τον άφησε 2ο σε όλο τον αγώνα αφού έκανε και εκείνος 8.50μ και είχε καλύτερο 2ο άλμα (8.40μ). 



Ο Γρεβενιώτης πρωταθλητής που το 2020 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες είπε όμως την τελευταία του λέξη στο 6ο και τελευταίο άλμα. 

Η δεύτερη προσπάθεια του αθλητή του Γιώργου Πομάσκι ήταν άκυρη, για να δει στη συνέχεια τον Τζαμαϊκανό Γέιν Πίνοκ να πιάνει και αυτός τα 8.50μ. στο δεύτερο άλμα του.



Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο σημείωσε 8,39μ. στην τρίτη του προσπάθεια, παραμένοντας στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Πίνοκ για ένα εκατοστό, καθώς ο Τζαμαϊκανός είχε 8,40μ. στην πρώτη προσπάθεια του.



Άκυρο ήταν και το τέταρτο άλμα του Τεντόγλου, με τον Πίνοκ (άκυρος στην τρίτη του προσπάθεια) να ακολουθεί με 8,03μ. Στην προτελευταία προσπάθεια του, ο Έλληνας άλτης έπιασε τα 8,30μ., με τον Τζαμαϊκανό να συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα με 7,96μ.



Στην έκτη και τελευταία ο Τεντόγλου βρήκε το άλμα που έψαχνε και με 8,52μ. ανέβηκε στην κορυφή!









Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ