2023-08-26 19:13:52
Φωτογραφία για ΚΚΕ : Περιοδεία Παπαναστάση σε πληγείσες περιοχές στο νομό
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες απ' τα τελευταία μπουρίνια στην Αιτωλοακαρνανία

Μεγάλες ζημιές σε σειρά καλλιεργειών, άφησαν πίσω τους οι τελευταίες χαλαζοπτώσεις και τα μπουρίνια που εκδηλώθηκαν προχθές Πέμπτη και χθες Παρασκευή, σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα, από τα καιρικά φαινόμενα, χτυπήθηκαν καλλιέργειες καλαμποκιού, εσπεριδοειδών (μανταρινιές, πορτοκαλιές), ακτινιδίων αλλά και της επιτραπέζιας ελιάς.

Τραγικές ήταν οι εικόνες απ' τα προβλήματα που εντοπίστηκαν ειδικά στα Καλύβια Αγρινίου, με το πλήγμα να είναι πολύ μεγάλο ειδικά για τους βιοπαλαιστές αγρότες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα, σε συνδυασμό με τα μεγάλα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (αυξημένο κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές για τα προιόντα τους κ.ά.).

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ που πραγματοποίησε σήμερα περιοδείες σε πληγείσες περιοχές με επικεφαλής τους Πάνο Σταθελάκη, γραμματέα της ΤΕ και Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του Κόμματος στο νομό.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με κατοίκους και παραγωγούς, ενώ απαιτήθηκαν, μεταξύ άλλων απ' την πλευρά του κόμματος προς κάθε αρμόδιο φορέα, άμεσες καταγραφές και αποζημιώσεις στο 100% για τους πληγέντες αγρότες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Παράλληλα, σημειώθηκε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν απ' την πλευρά του, καταθέτοντας και ερώτηση στη Βουλή για τα ζητήματα που προέκυψαν απ' τις ζημιές.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ