2023-08-29 19:36:55
Φωτογραφία για Πρώτη ημέρα στο 1ο διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης AUTHENTIC BIG BLUE WEST - THE IONIAN SEA EDITION, με μεγάλες επιδόσεις και ρεκόρ.



Ημερομηνία 29-8-2023

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

AUTHENTIC BIG BLUE WEST

THE IONIAN SEA EDITION 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τρία πανελλήνια, ένα παγκύπριο ρεκόρ και μια βουτιά στα 95 μέτρα άρχισε το 1ο διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης AUTHENTIC BIG BLUE WEST - THE IONIAN SEA EDITION που διεξάγεται στα νερά μεταξύ Μύτικα, Καλάμου Λευκάδας, Μεγανησίου και Παλαίρου......

Τα πανελλήνια ρεκόρ έγιναν από την Fayrouz El Mehdawi με ΣTAΘEPA BAPH cwt (constant weight) 73 μέτρα και fim (free immersion) 75 μέτρα και από την Άννα Ηλιάδου με σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα cnf 44 μέτρα.

Ο Αλέξανδρος Πολεμίτης έκανε παγκύπριο ρεκόρ 66 μέτρα, στην κατηγορία fim (free immersion).

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χρήστος Καρέλος, έκανε μια εξαιρετική βουτιά 95 μέτρα με σταθερά βάρη με διπλά πέδιλα cwtb (constant weight bi-fins).

Στον Μύτικα έφθασε την Δευτέρα και ο θρύλος της ελεύθερης κατάδυσης Ιταλός Homar Leuci, που επέλεξε τον συγκεκριμένο αγώνα για να κλείσει την γεμάτη επιτυχίες καριέρα του.

Οι αθλητές και οι δύτες ασφαλείας που ταξίδεψαν στον Μύτικα από 8 χώρες (Κύπρο, Ιταλία, Τσεχία, Ιρλανδία, Δανία, Τουρκία, Γερμανία, Πολωνία, Μεξικό), δηλώνουν ενθουσιασμένοι για τις συνθήκες στο σημείο αγώνα και κυρίως για τα πολύ ήρεμα νερά που απαιτούνται για μεγάλες επιδόσεις.

Την πρώτη μέρα της διοργάνωσης επισκέφθηκε τον αγώνα ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης, Δήμαρχος Ξηρομέρου, που είναι και ο «οικοδεσπότης» και στήριξε από την πρώτη στιγμή την ιδέα, πιστεύοντας στην επέκταση της τουριστικής σεζόν, στην ανάδειξη της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας ως περιοχής καταδυτικού τουρισμού και με στόχο την φιλοξενία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2025.

Παράλληλα η περιοχή είναι ιδανική για φιλοξενία προπονητικών camp όλο το χρόνο, με συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο, αλλά και ερασιτεχνών από την περιοχή που αγαπούν τη θάλασσα και θέλουν να εξελίξουν τις τεχνικές και να μυηθούν στην ελεύθερη κατάδυση, μέσα από την τεχνογνωσία της ομάδας του Authentic Big Blue.

Την ίδια ημέρα και στο πλαίσιο περιοδείας του, τις ευχές του για επιτυχία των αγώνων έδωσε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο Μύτικας και η ευρύτερη περιοχή έχουν «αγκαλιάσει» τους αγώνες, ενώ οι διοργανωτές θα καταθέσουν στους φορείς έκθεση με το οικονομικό αποτύπωμα της Διοργάνωσης (οι αθλητές, οι δύτες ασφαλείας, οι κριτές, οι φωτογράφοι και μέλη των ομάδων από κάθε χώρα παραμένουν στην περιοχή 15 μέρες για προπονήσεις και αγώνα).

Συνδιοργανωτές είναι οι Δήμοι Ξηρομέρου, Ακτίου-Βόνιτσας, Λευκάδας και Μεγανησίου, ενώ τεράστια συμβολή στην διεξαγωγή αυτού του σπουδαίου γεγονότος έχουν η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, η ΠΕΔ Ιονίων Νήσων και η ΚΕΔΕ, ενώ τα πολύτιμα καύσιμα για τη διεξαγωγή των αγώνων προσφέρει η AVIN.

Τεχνικός διευθυντής του αγώνα είναι ο Δημήτρης Κούμουλος (πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στην κολύμβηση και εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης APNEA ACADEMY/CMAS/ ΕΟΥΔΑ/SSI).

Η διοργάνωση αδειοδοτείται από την ελληνική ομοσπονδία ΕΟΥΔΑ και την επίσημη παγκόσμια ομοσπονδία CMAS, η οποία περιλαμβάνει τους αγώνες στο επίσημο καλεντάρι της.

Επίσημος Ιατρικός υποστηρικτής είναι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, αποστέλλοντας τον καρδιολόγο Γιώργο Χατζηγεωργίου, καθώς και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, ενώ πολύτιμη βοήθεια παρέχει το Κέντρο Υγείας ΜΥΤΙΚΑ.

Χορηγοί είναι ακόμη οι εταιρείες Καρτελιάς, Hager, Yamaha marine service Πειραιάς, TEKA, Nephrodynamic.

Υποστηρικτής ναυτιλιακών ειδών και αξεσουάρ η εταιρεία EVAL.

Επίσημο ρολόι της διοργάνωσης είναι το Garmin.

Υποστηρικτές τα νερά Σαμαριά, η Frezyderm, τα γαλακτοκομικά προιόντα Αμφιλοχίας Τζίφρης και τα έργα τέχνης Καπόπουλος.

Την Πέμπτη 31/8, θα επισκεφθεί τον Μύτικα και την διοργάνωση ο πρίγκιπας Νικόλαος, γιος του αείμνηστου τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου της και η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ, ιδρύτρια της  ΜΚΟ “BREATHE HELLAS https://www.breathehellas.com/

Το Authentic Big Blue και η BREATHE έχουν συμφωνήσει σε διενέργεια work shop αναπνοής με τη συμμετοχή των αθλητών του Authentic Big Blue, ενώ θα ενώσουν δυνάμεις για περαιτέρω δράσεις.

Η τελετή λήξης θα γίνει το Σάββατο στο Μύτικα στις 19.30 με τους τοπικούς φορείς και τους εθελοντές να ετοιμάζουν μια εντυπωσιακή βραδιά, ενώ τα μετάλλια φιλοτέχνησε ο Γιάννης Παβέλης (J. Pavelis), καλλιτέχνης από τον Μύτικα που αυτή την εποχή έκθεσή του φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού.

Φωτογραφίες ανεβάζει καθημερινά το πρακτορείο Ευρωκίνηση, στην ενότητα ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ