2023-09-01 11:11:40
Φωτογραφία για ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης.



 

   Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από τις πολιτικές της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων διαχρονικά, διοργανώνει και φέτος τα «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης».

Τα «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης» έχουν διπλή έννοια: από τη μια αλληλεγγύη, για την ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση όλων όσων ανήκουν στο λαό, μεταξύ αυτών και μιας πραγματικά ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ- ΔΗΜΟΣΙΑΣ  ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ που θα παρέχεται ισότιμα σε όλα τα παιδιά.

Τα Λαϊκά Φροντιστήρια δεν είναι μια ακόμη «φιλανθρωπική δράση» και στο πλαίσιο αυτό, διαχωρίζουμε το νόημα της λαϊκής αλληλεγγύης από τη φιλανθρωπία των ΜΚΟ, της εκκλησίας και άλλων φορέων. Ο λαός και η νέα γενιά δεν πρέπει να μάθουν να ζουν με τα ψίχουλα που τους πετούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά να συνδυάζουν τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων με την τον αγώνα τους για ριζικές κοινωνικές αλλαγές
. Αποσκοπούμε τα ζητήματα της αλληλεγγύης και της στήριξης των μαθητών να αναδειχθούν σε αιτήματα - κρίκους της κοινής πάλης γονιών - μαθητών - εκπαιδευτικών – εργαζομένων για ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Θεωρούμε ότι το σύνθημα "εργάτη κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα 'χει το παιδί σου" αποτυπώνει τη σημασία που δίνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο σχολείο που θα μορφώσει και θα διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, για να διεκδικήσουν ζωή, μόρφωση και δουλειά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους και τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας!

Προς αυτή την κατεύθυνση το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε και φέτος τα μαθήματα.

Η συμμετοχή για τους μαθητές δεν έχει κανέναν όρο και προϋπόθεση. Ο μόνος περιορισμός είναι η επάρκεια σε εθελοντές εκπαιδευτικούς. Κάθε χρόνο οι ανάγκες αυξάνουν! Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού»!

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και θα ξεκινήσουν από 2 Οκτώβρη.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα :

Αθηνά Kουτρούμπα: 6984079547

Kώστας Παπακωνσταντίνου: 6981717994
To Δ.Σ.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ