2023-09-01 15:30:03
Φωτογραφία για Το προξενιό της Ιουλίας : Τάσος Λέκκας Δεν έχω τίποτα κοινό με τον Ρήγα



Ο Ρήγας Σκούταρης είναι ο μεγάλος αδελφός της Ιουλίας και ο αγαπημένος της μητέρας τους Στάσας, γιατί της μοιάζει στο χαρακτήρα. Είναι δυναμικός, οξύθυμος και με έντονη προσωπικότητα.



Τι λέει ο Τάσος Λέκκας για το χαρακτήρα που υποδύεται: «Όταν μου προτάθηκε ο ρόλος του Ρήγα και συζητήσαμε με τον σκηνοθέτη για το πως θα τον “χτίσουμε”, είδα ότι έχω μπροστά μου μία μεγάλη αλλά με πολύ ενδιαφέρον διαδρομή να διανύσω. Μιλάμε για έναν πολύ αψύ και οξύθυμο άνθρωπο, πλήρως ταυτισμένο με την νοοτροπία της εποχής του».



 



Έχει κοινά στοιχεία με τον Ρήγα; «Δεν έχουμε απολύτως τίποτα κοινό αλλά αυτό είναι και το πολύ ενδιαφέρον της υπόθεσης. Η δουλειά μου δεν είναι να ενστερνιστώ τις επιλογές και τα πιστεύω του (και δεν θα ήθελα κιόλας), αλλά να προσπαθήσω, τουλάχιστον, να καταλάβω γιατί δρα με τον τρόπο που δρα και τι είναι αυτό που θέλει να πετύχει. Δηλαδή τις προθέσεις και τους στόχους του».



Και συνεχίζει «όπως πάντα έτσι και τώρα προσπάθησα, πάντα σε συνεννόηση με τους σκηνοθέτες μας, να προσεγγίσω τον Ρήγα δουλεύοντας απ’ έξω. Αφού πρώτα διάβασα τα κείμενα καταλήξαμε σε ένα “σώμα” με το οποίο ένιωθα άνετα, έπειτα συμφωνήσαμε στο πώς θα είναι η φωνή του, και από εκεί και πέρα προσπάθησα να καταλάβω τι είναι αυτό που θέλει».



 



Όπως λέει, ο Ρήγας αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή γιατί η βία και το μίσος δεν είναι ποτέ η απάντηση. Η σειρά αναφέρεται σε μια εποχή που τα ήθη δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση με το σήμερα «αλλά μέσα από κάτι τέτοιο μπορούμε να καταλάβουμε πού είμαστε σήμερα και πόση ακόμα διαδρομή έχουμε μπροστά μας σε θέματα όπως η ισότητα των φύλων, η αυτοδικία, τα κοινωνικά πρότυπα και στερεότυπα κ.α. Ελπίζω και εύχομαι η σειρά μας να γίνει η αφορμή ώστε να σκεφτούμε σοβαρά τέτοια καυτά και πάντα επίκαιρα κοινωνικά θέματα».  



 



«Το προξενιό της Ιουλίας» έρχεται στο νέο πρόγραμμα του Alpha σε σενάριο Νίκου Απειρανθίτη, σκηνοθεσία Νίκου Κρητικού και παραγωγή Διονύση Παναγιωτάκη – Primaviosione.



Το σενάριο της σειράς είναι εμπνευσμένo από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη, εκδόσεις Ψυχογιός.



Τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα σπουδαίο καστ ηθοποιών: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ηλίας Βαλάσης, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Λιλλύ Μελεμέ, Γεωργία Συφιανού. Και για πρώτη φορά σε ελληνική σειρά, ο Έλληνας πρωταγωνιστής του Φατίχ Ακίν, Αδάμ Μπουσδούκος.



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ