2023-09-03 23:36:16
Φωτογραφία για Έναρξη των εγγραφών του 2ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Πάτρας

    



Με την επίσημη έναρξη των εγγραφών, ξεκινούν οι ετοιμασίες για τη διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου της Πάτρας.

Το μεγάλο ραντεβού με το σπουδαίο δρομικό event, το οποίο θα διοργανώσουν και φέτος το αθλητικό σωματείο ΠΕΛΟΨ και ο δημοσιογραφικός οργανισμός της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει οριστεί για τις 7 Απριλίου 2024 και ήδη επικρατεί μεγάλη ανυπομονησία από τους φίλους του δρομικού κινήματος – και όχι μόνο – για να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή.

Το «μενού» θα περιλαμβάνει και αυτήν τη φορά τρεις αγώνες, το «κυρίως πιάτο», που είναι ο αγώνας των 21 χλμ. σε μια διαδρομή που συνδυάζει το θαλάσσιο μέτωπο με τον αστικό ιστό της Πάτρας, τον αγώνα των 5 χλμ. και τον αγώνα για τα παιδιά, σε διαδρομή 1 χλμ.

Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους, σε άνδρες και γυναίκες από την περιοχή μας, αλλά και από την Ελλάδα και το εξωτερικό να δώσουν το «παρών» στον αγώνα-γιορτή.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στο μήνυμά του δήλωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή συμμετοχής της σε αθλητικές εκδηλώσεις, μικρής, μεσαίας ή μεγάλης κλίμακας, γνωρίζοντας ότι τα αθλητικά γεγονότα ενισχύουν ποικιλοτρόπως τις τοπικές κοινωνίες: Συνδέουν ιδανικά τον αθλητισμό με την επισκεψιμότητα, προβάλουν τη Δυτική Ελλάδα, δημιουργούν νέες εμπειρίες και φυσικά δίνουν σε ντόπιους κι επισκέπτες τη δυνατότητα της συμμετοχής, αλλά και γνωριμίας με τον τόπο διεξαγωγής. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τον 2ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας, μία διοργάνωση που αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης, συνδυάζοντας το μοναδικό θαλάσσιο μέτωπο με τον αστικό ιστό. Είμαι βέβαιος ότι οι συμμετέχοντες, οι αθλούμενοι και οι θεατές θα αναδείξουν την 7η Απριλίου 2024 ως ημέρα αθλητικής γιορτής».

Ο πρόεδρος του Πέλοπα, Γιώργος Καούρης, δήλωσε τα εξής: «Η έναρξη των εγγραφών για τον 2ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Πάτρας σηματοδοτεί επί της ουσίας και την εκκίνηση της αντίστροφης μέτρησης για τη διοργάνωση του σπουδαίου αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου 2024 στην πόλη μας.

Μιας διοργάνωσης, η οποία προσέφερε μοναδικές στιγμές σε όλους όσοι συμμετείχαν στον πρώτο αγώνα του περασμένου Απριλίου, αλλά και που ταυτόχρονα διαφήμισε την Πάτρα, την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από την πλευρά μας, ως Πέλοπας, είμαστε υπερήφανοι για το τελικό αποτέλεσμα του 1ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου κι έχουμε ήδη αρχίσει τη σκληρή δουλειά προκειμένου το «σίκουελ» του μίτινγκ να είναι ακόμη καλύτερο και ακόμη πιο υψηλού επιπέδου. Δεσμευόμαστε ότι η διοργάνωση του προσεχούς Απριλίου θα προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στους συμμετέχοντες, αλλά και όλους όσοι την παρακολουθήσουν, καθώς θα περιλαμβάνει ακόμη πιο πολλές εκπλήξεις και ακόμη πιο σπουδαία κίνητρα για να πάρει κάποιος μέρος.

Κι όλα αυτά σε μια διαδρομή που χαρακτηρίζεται από όλους ως άκρως συναρπαστική, συνδυάζοντας τον αστικό ιστό και το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης μας.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 2ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Πάτρας ήδη ξεκίνησε και σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη γιορτή της 7ης Απριλίου 2024».

Τέλος, ο εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Θεόδωρος Λουλούδης, έστειλε το εξής μήνυμα: «Ο 1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Πάτρας αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό ιβέντ για το δρομικό κίνημα κι όχι μόνο. Η επιτυχία της διοργάνωσης ήταν ότι ξέφυγε από τα στενά όρια ενός δρομικού μίτινγκ, δημιουργώντας εξωστρέφεια και προστιθέμενη αξία για την περιοχή μας και διαφημίζοντας και προβάλλοντας, ταυτόχρονα, την Πάτρα, την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα σε όλες τις γωνιές του χάρτη, τόσο εντός συνόρων, όσο και στο εξωτερικό.

Οι ετοιμασίες για τον 2ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Πάτρας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου 2024 έχουν ήδη ξεκινήσει και στόχος μας είναι να ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή που έχουμε χαράξει, προσθέτοντας, παράλληλα, και κάποια νέα ενδιαφέροντα στοιχεία που θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερο κόσμο και θα τραβήξουν τα βλέμματα δρομέων και επισκεπτών.

Οι ετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και προσκαλούμε τους φίλους του αθλητισμού να δηλώσουν από τώρα συμμετοχή, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα των εγγραφών. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέα ρεκόρ συμμετοχών και φυσικά νέα δεδομένα στο δρομικό κίνημα, ανεβάζοντας συνεχώς τον οργανωτικό και αγωνιστικό πήχη.

Όλοι εμείς από την πλευρά των διοργανωτών, δεσμευόμαστε ότι θα αποζημιώσουμε άπαντες, προσφέροντας έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, με ασφάλεια και έξτρα κίνητρα κι όλα αυτά σε μια εντυπωσιακή και πρωτοποριακή διαδρομή που αγκαλιάστηκε από τους περσινούς συμμετέχοντες, η οποία συνδυάζει στοιχεία της ιστορίας και του φυσικού κάλλους του τόπου μας.

Σας περιμένουμε όλους, λοιπόν, στην Πάτρα για τον 2ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο. Ραντεβού στις 7 Απριλίου 2024 για τη μεγάλη δρομική γιορτή».

Επισκέψου το patrashalfmarathon.gr για να κάνεις την εγγραφή σου στο παρακάτω λινκ: https://patrashalfmarathon.gr/races.  Κάνε την εγγραφή σου νωρίς κι επωφελήσου από τις μειωμένες τιμές.

Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη γιορτή! 


 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ