2023-09-04 11:12:42
Φωτογραφία για 2η Απαντητική Συνέχεια στο Δελτίο τύπου της παράταξης του Δημάρχου Γ. Αποστολάκη από τον Γιάννη Σεραφή.



1ον   Φράγμα Αχυρών



Κύριε Δήμαρχε και κύριοι που γράψατε το Δελτίο Τύπου της παράταξης του κ. Δημάρχου. Αίσθηση έχει προκαλέσει κι έχει σχολιασθεί αρκετά στην Μεδεώνα το γεγονός ότι στο Δελτίο σας δεν υπάρχει καμία αναφορά στο φράγμα Αχυρών.

Προσωπικά δεν με ξενίζει καθόλου γιατί γνωρίζω κι από πρώτο χέρι, ότι η μέχρι τώρα προσφορά σας στο έργο του φράγματος των Αχυρών στα 9 χρόνια είναι ‘το απόλυτο τίποτε’.

Γι΄ αυτό καθόλου άκομψα και εντελώς ρητορικά θα αποτολμούσα να σας ρωτήσω, Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε αν γνωρίζετε προς τα που είναι το έργο.

Το ρωτάω με πραγματική λύπη.

Το ρωτάω γιατί στα 9 χρόνια που είστε Δήμαρχος στον τόπο μας, αν και γνωρίζατε ότι ως Δήμαρχος Μεδεώνος, είχα την ευτυχισμένη τύχη να αποτελέσω και να ήμουν μέλος στην επιτροπή Δημοκράτησης του έργου που είχε γίνει στο ΠΕΧΩΔΕ ΣΤΗΝ Αθήνα, στα 9 χρόνια επαναλαμβάνω που κυβερνάτε τον τόπο μας, ποτέ μα ποτέ δεν με έχετε ρωτήσει το κατ’ ελάχιστο, έστω κι από περιέργεια για το έργο.


Εννοείται ότι δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να διατυπώσει τέτοια αξίωση ή απαίτηση από μέρους σας, γιατί μόνο καλάμι δεν έχω καβαλήσει – μακριά από μένα.

Δεν σας κρύβω όμως ότι με έχει λυπήσει βαθύτατα η αποδεδειγμένη και πολύχρονη ( 9 χρόνια ) απαξιωτική αδιαφορία σας για το έργο.

Για να φρεσκάρω όμως με την σειρά μου κύριε Δήμαρχε την μνήμη και την γνώση των Δημοτών μας διαβάστε, (στοιχεία από το αρχείο μου), το τι έκανε ο Δήμος μας στην δική μου θητεία για το έργο:

Στην εγκατάσταση της δημοτικής αρχής κύριε Δήμαρχε και στην σύντομη ευχαριστήρια ομιλία δώσαμε το στίγμα μας ως νέα Δημοτική Αρχή για το έργο.

Από τους παριστάμενους βουλευτές ( Ανδρ. Μακρυπίδη, Χρ. Σμυρλή και Παν. Κουρουμπλή) που μας τιμούσαν με την παρουσία τους, στα ευαίσθητα όντα του Ανδρέα Μακρυπίδη το μήνυμα έπιασε τόπο.

Στο πρώτο δεκάμηνο της θητείας μας κύριε Δήμαρχε, και βοηθούντος του Βουλευτή Μακρυπίδη, μετά της τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Βάσως Παπανδρέου, πετύχαμε ως Δήμος να αποδοθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους δημότες μας Αχυρών και Κομποτής συνολικού ποσού 7.000.000 ευρώ.

Έτσι άνοιξε ο δρόμος για το έργο.

Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες μας για την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος στην κυβέρνηση που στο μεταξύ είχε αλλάξει, και οι αδιάκοπες παραστάσεις σε νομαρχία, περιφέρεια και ΠΕΧΩΔΕ και η ογκώδη αλληλογραφία για το φράγμα των Αχυρών έφερε αποτέλεσμα : Η περιφέρεια με το 8251/12-6-2006 έγγραφό της, ενημέρωσε τον Δήμο μας ότι η κατασκευή του φράγματος χρηματοδοτήθηκε με 30.000.000 ευρώ από το ΠΕΧΩΔΕ και με 7.000.000 από το Γ΄ Π.Ε.Π.

Η συνέχεια Κύριε Δήμαρχε και κύριοι που γράψατε το δελτίο τύπου είναι γνωστή.

Το έργο δημοπρατήθηκε και όπως προέγραψα στην εισαγωγή μου, ήμουνα ο ευτυχής Δήμαρχος Μεδεώνος που συμμετείχα στην επιτροπή δημοπράτησης του έργου στο ΠΕΧΩΔΕ κι ακόμη πιο ευτυχέστερος λίγο αργότερα και πάντα παρών στην εγκατάσταση της εργολήπτριας εταιρείας από το ΠΕΧΩΔΕ στο έργο.

Η συνεργασία του Δήμου με την κατασκευάστρια εταιρεία ήτανε άψογη και αρκετοί δημότες μας εργάσθηκαν στο έργο.

Το αμείωτο ενδιαφέρον του Δήμου μας για την απρόσκοπτη εξέλιξη της κατασκευής του έργου συνεπικουρούνταν δραστικά και από την νέα διοίκηση της Νομαρχίας και τον Νομάρχη Θύμιο Σώκο. Οι επισκέψεις του στο έργο ήταν συχνές καθώς και οι ενέργειες για τον αναδασμό της περιοχής του έργου.

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

ο Δήμος Μεδεώνος κατά την διάρκεια της εξέλιξης των εργασιών κατασκευής του έργου, ζήτησε την επιμήκυνση αγωγού από τα δίκτυα του έργου σε τελικούς αποδέκτες τις δεξαμενές των υφιστάμενων αρδευτικών έργων Κωνωπίνας και Κάμπου Κατούνας.

Η πρόταση αυτή του Δήμου μας είχε στόχευση την μελλοντική κατάργηση της άντλησης νερού από την Αμβρακία λίμνη.

Η διπλή άντληση που γινόταν για την λειτουργία των αρδευτικών έργων Κατούνας και Κωνωπίνας ήταν εξαιρετικά δαπανηρή για γεωργικές εκμεταλλεύσεις πλην καπνού κι ειδικά για την μετά την πλήρη αποδέσμευση του εποχή.

Η μελλοντική κατάργηση της άντλησης νερού από την λίμνη θα ήταν επωφελή για το περιβάλλον γιατί η Αμβρακία είναι περιοχή NATURA.

Για την ιστορία η προαναφερόμενη πρόταση κατέληξε με επερώτηση του πάντα παρών Ανδρέα Μακρυπίδη στην Βουλή των Ελλήνων προς του τότε κ. Ξανθόπουλο που ήταν υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Αυτά Κύριε Δήμαρχε λένε τα δικά μας αρχεία για το φράγμα των Αχυρών και για τα χρόνια που ήμουνα Δήμαρχος.

Και για την μνήμη Κύριε Δήμαρχε και για την γνώση όχι μόνο των Δημοτών μας αλλά πρωτίστως την δική σας συνοψίζοντας τα παραπάνω καταγράφω ότι τα φράγμα των Αχυρών κι όπως εμφανίζεται στις φωτογραφίες έγινε στην δική μας εποχή. Τότε ολοκληρώθηκε το ανάχωμα (σώμα του φράγματος) που θα εγκλωβίσει το νερό, τότε έγινε η αποπεράτωση της διάνοιξης της σήραγγας και τότε έγιναν και τα δίκτυα τα αρδευτικά και οι επί μέρους τεχνικές παρεμβάσεις στην περιοχή κι όπως ενδεικτικά αποτυπώνονται στις φωτογραφίες.

Αυτά ήταν στο συμβατικό αντικείμενο της μελέτης του έργου που δημοπρατήθηκε στο ΠΕΧΩΔΕ στην Αθήνα από την επιτροπή δημοπράτησης του έργου που προσωπικά ως δήμαρχος ήμουνα μέλος της.

Αυτά Κύριε Δήμαρχε και κύριοι που συντάξατε το δελτίο τύπου που με περισσή αναίδεια με αποκαλείται λαϊκιστή έγιναν τότε που ήμουνα εγώ Δήμαρχος στον τόπο μας στα 8 χρόνια. 

Η δική σας προσφορά Κύριε Δήμαρχε για το έργο στα Άχυρα στα 9 χρόνια που κυβερνάται τον τόπο μας, ήταν η στασιμότητα του έργου, γιατί δυστυχώς για σας και την παρέα σας συνοψίζεται στην φράση : « Το απόλυτο τίποτε» 

Αυτό κάνατε για το φράγμα των Αχυρών Κύριε Δήμαρχε «Το Απόλυτο τίποτε»

 

2ον  Καταστροφή του αρδευτικού έργου στον κάμπο Κατούνας και εγκατάσταση φωτοβολταικών μέσα σε αμιγώς αρδευόμενη περιοχή.

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε και κύριοι που γράψατε το δελτίο τύπου.

Αυτός είναι ο τίτλος του καταστρεπτικού για την Κατούνα έργου που επί των ημερών σας και της 9χρόνης θητείας σας ως Δήμαρχος έχει συντελεστεί στον κάμπο Κατούνας.

Αυτό το έργο έπρεπε να είχατε συμπεριλάβει και μάλιστα πρώτο και καλύτερο στο δελτίο τύπου που με αποκαλείται λαϊκιστή. 

Πρώτο και καλύτερο επαναλαμβάνω γιατί αποτελεί την καταστρεπτική προσφορά σας στον τόπο μας.

Και εξηγούμαι για κάθε παρερμηνεία.

Το αρδευτικό έργο στον κάμπο Κατούνας Κύριε Δήμαρχε ήτανε αίτημα και δημιούργημα του τότε Δημάρχου Γιώργου Προξενιά με τον Νομάρχη Αιτ/νίας Βαγγέλη Γιαννακούλια.

Ήταν το έργο που άλλαξε τον τόπο.

Η περιοχή του Κάμπου Κατούνας που αρδεύτηκε από αυτό το έργο, ήταν ο τόπος που η εκμετάλλευση του σε αγροτοκτηνοτροφική κατεύθυνση ωφέλησε τα μέγιστα την οικονομίας του τόπου.

Οι οικονομικοί δείκτες από την εκμετάλλευση  του εκτινάχθηκαν πολύ ψηλά και τότε Κύριε Δήμαρχε πήρε η Κατούνα σε ανάπτυξη την μορφή που έχει σήμερα.

Τότε η Κατούνα έγινε για να καταλάβετε αυτό που είναι σήμερα.

Για  το έργο αυτό Κύριε Δήμαρχε το ελληνικό κράτος ξόδεψε αρκετά εκατομμύρια δραχμές για να γίνει.

Και επί των ημερών σας καταστράφηκε.

Επί των ημερών σας εξαφανίσθηκε από τον κάμπο μας. 

Κι ο κάμπος μας Κύριε Δήμαρχε γέμισε φωτοβολταικά. 

Γιατί ως θεσμικός εγγυητής του Δημοσίου συμφέροντος ως εκλεγμένος με δύο λαϊκές εντολές δήμαρχος από το 2014 έως και το 2019 και μέχρι τώρα γιατί δεν το προστατεύσατε; 

Γιατί δεν αποτρέψατε αυτό το καταστρεπτικό πολιτικό έγκλημα που έγινε σε καθαρά αρδευόμενη περιοχή που το περιβάλλον στις μέρες της δικής μου Δημαρχιακής περιόδου δεν επέτρεπε να γίνει ούτε γεώτρηση μέσα στον κάμπο πόσο μάλλον φωτοβολταικά;

Ποιος πολιτικός προφέσορας από την περιφέρεια υπέγραψε τότε τις αδειοδοτήσεις για την εγκατάσταση του επαίσχυντου πάρκου και σεις ως Δήμαρχος σας ρωτάω τι κάνατε τότε;

Γιατί Κύριε Δήμαρχε μας πίκρανες και μας απογοήτευσες τόσο πολύ με την πολιτική εγκληματική σου αδιαφορία εδώ στην Μεδεώνα και με την πολιτική σου ανικανότητα; 

Γιατί στον κάμπο μας στην Κατούνα Κύριε Δήμαρχε επέτρεψες στον 21ο αιώνα να εγκατασταθεί σύγχρονος «ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΣ» αγνώστου σε μας προέλευσης που θα λυμαίνεται τα πρόσοδα από τα οφέλη της χρήσης του τόπου μας και σταδιακά χωρίς να το καταλάβει ο κόσμος μας θα επαναφέρει την κολληγιά και την σεμπριά;

Αυτό είναι το όραμα σου Κύριε Δήμαρχε για την Μεδεώνα;

Να φτιάξεις υποστατικούς και σύγχρονους κολίγους  και σέμπρους με κινητά;

Έβαλες την ταφόπλακα στην Κατούνα επί θητείας σου καταστρέφοντας το αρδευτικό στον κάμπο μας αντί να το διατηρήσεις και να το συνδέσεις με το έργο των Αχυρών.

ο εξής Κύριε Δήμαρχε για το κατεστραμμένο αρδευτικό Κατούνας ο τότε Δήμαρχος Γ. Προξενιάς στις μνήμες μας θα είναι ο Δημιουργός του και σεις κύριε Δήμαρχε ο πολιτικός του νεκροθάφτης.

 

    Με τιμή

Γιάννης Σεραφής.



Υ.Γ. Έχει και συνέχεια. Έχουμε δρόμο και χρόνο μέχρι τις εκλογές.

 

Για την ενημέρωση των αναγνωστών μας, το επίμαχο δελτίο τύπου είναι το παρακάτω, το οποίο έχει αποσταλεί προς δημοσίευση την 02 Αυγούστου 2023, και υπήρξε απάντηση σε δύο ανοικτές επιστολές (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ) του Γ. Σεραφής π. Δήμαρχος Μεδεώνος, προς το Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Γ. Αποστολάκη. 



" Ο κ. Σεραφής σέρνει το χορό του λαϊκισμού.

➪ Μετά από 17 χρόνια ανέσυρε απ’ το χρονοντούλαπο τις αραχνιασμένες μελέτες, οι οποίες φυσικά σήμερα, για ευνόητους λόγους, είναι ανεφάρμοστες και χρησιμοποιεί τμήματα αυτών για να πλήξει και μάλιστα προεκλογικά με «καφενειακού επιπέδου» χαρακτηρισμούς το πρόσωπο του Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Πολιτών - Συνεχίζουμε", Γεώργιο #Αποστολάκη.

➪ Με απλά λόγια, το έργο «δρόμος Κατούνα – Λουτράκι» στο οποίο ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί, εάν δεν ξεκινήσει άμεσα τότε το μέλλον του καθίσταται αβέβαιο.

Η δική μας πρόταση είναι ξεκάθαρη.

Το έργο ξεκινάει άμεσα και παράλληλα προχωράει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων έτσι ώστε μέχρι την ολοκλήρωση του να έχουν ενταχθεί σε αυτό και τα απαλλοτριωμένα τμήματα.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης όμως ουσιαστικά είναι να σταματήσει κάθε ενέργεια εκτέλεσης του έργου και να ξεκινήσει η διαδικασία από την αρχή, υλοποιώντας ανεφάρμοστες μελέτες.

Ανεφάρμοστες επειδή οι τιμές των υλικών και των υπηρεσιών της προηγούμενης 15ετίας δεν έχουν καμία σχέση με τις σημερινές, έτσι είναι προφανές ότι ωφελημένος θα είναι μόνο ο εργολάβος, ο οποίος θα εισπράξει την αποζημίωση χωρίς έργο.

 Τελικά μήπως ο στόχος τους είναι η ματαίωση του έργου? Για αυτό και η κακόγουστα σκηνοθετημένη αυτή αντίδραση?

Κύριε πρώην Δήμαρχε, οι δημότες ειδικά της #Μεδεώνος έχουν και μνήμη και γνώση. Έτσι λοιπόν θυμούνται ότι η δική σας οχταετής θητεία (στα χρόνια της οικονομικής ευμάρειας) το μόνο που άφησε πίσω ήταν σοβαρές εκκρεμότητες σε όλες τις υποδομές.

☛Να θυμηθούμε το δίκτυο ύδρευσης από αμίαντο;

☛Την ανύπαρκτη αγροτική οδοποιία;

☛Το κλείσιμο των Λουτρών Τρύφου;

☛Το κλείσιμο των σφαγείων;

☛Τις «περίεργα» πανάκριβες αγορές οικοπέδων από ανθρώπους που σήμερα ντύθηκαν με το μανδύα του εκφραστή των συμφερόντων της περιοχής και του θεματοφύλακα των πολιτικών αξιών;

➭ Η παράταξή μας σε χρόνια δύσκολα, λόγω μνημονίων, κορωνοϊού, πολέμου και δραματικής μείωσης των εσόδων των ΟΤΑ, υλοποίησε, εκτός όλων των άλλων, τρία μεγάλα έργα αγροτικής οδοποιίας.

Εμείς πιστεύουμε ότι το έργο δεν πρέπει να χαθεί σε καμία περίπτωση και παλεύουμε για αυτό.

Ακόμη πιστεύουμε πάνω απ όλα στο κοινό καλό κι έχουμε κάνει στάση ζωής κάθε δράση που το εξυπηρετεί χωρίς πολιτικές αγκυλώσεις και παρωπίδες και κυρίως χωρίς να επιτρέπουμε σε ευτελείς πολιτικές επιδιώξεις και μικροπαραταξιακά οφέλη να επισκιάζουν την πορεία προς το καλό του τόπου μας και την ευημερία των δημοτών.

Για την παράταξη «Δύναμη Πολιτών - Συνεχίζουμε»"

 

Για να υπάρχει η πλήρης εικόνα της αντιπαράθεσης αυτής.

Διαβάστε την απάντηση, στο Δελτίο τύπου του Συνδυασμού «Δύναμη πολιτών -Συνεχίζουμε» της  παράταξης του Δημάρχου Γεωργίου Αποστολάκη, από τον Γιάννη Σεραφή, όπως αυτή έχει δημοσιευθεί την 10 Αυγούστου.

https://xiromeronews.blogspot.com/2023/08/blog-post_944.html

Επίσης διαβάστε την απαντητική συνέχεια, στο Δελτίο Τύπου  Της παράταξης ‘’Δύναμη πολιτών – Συνεχίζουμε’’   του συνδυασμού του Δημάρχου Γ. Αποστολάκη, από τον Γιάννη Σεραφή, όπως αυτή έχει δημοσιευθεί την 23 Αυγούστου 2023.

https://xiromeronews.blogspot.com/2023/08/blog-post_943.html

 

 

 

 

 
 
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ