2023-09-06 22:27:13
Φωτογραφία για Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου  Όλα καλά κύριε Παπαναστασίου ;
Tο περιεχόμενο της πρόσφατης ενημέρωσης του κυβερνητικού βουλευτή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριου Σαλμά που αφορά στην εν γένει λειτουργία του Νοσοκομείου και η ευθεία μομφή προς τη Διοίκησή του, έχει θορυβήσει τους δημότες του Αγρινίου και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που απευθύνονται σε αυτό το Νοσοκομείο. Για άλλη μία φορά, αναδεικνύεται από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη, η ζοφερή κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου συγκεκριμένες πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Οι καταγγελίες του κυβερνητικού βουλευτή ανησύχησαν τους πάντες πλην του απερχόμενου δήμαρχου Αγρινίου και τους συν αυτώ, ο οποίος αποδέχεται αυτή την κατάντια του υπέρτατου αγαθού της υγείας των πολιτών για μικροπολιτικά συμφέροντα και για τη διατήρηση των ισορροπιών του κομματικού- πολιτικού του χώρου. Ο κύριος Σαλμάς κατήγγειλε την ανικανότητα του σημερινού διοικητή που με τις ενέργειές του οδήγησε στην παραίτηση των γιατρών της ΜΕΘ με επακόλουθο τη δυσλειτουργία που θα οδηγήσει στο κλείσιμό της.


Επιπλέον καταγγέλλει την προβληματική - επικίνδυνη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) , λόγω μετάθεσης σε άλλα Τμήματα του Νοσοκομείου των ειδικευμένων γιατρών του τμήματος. Ακόμη καταγγέλλει την ελλιπή κάλυψη εφημέρευσης (21 μέρες) του Τμήματος του αξονικού τομογράφου.

Συνεχίζει ο κ. Σαλμάς αναφερόμενος στην προβληματική λειτουργία, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, της παθολογικής και χειρουργικής κλινικής.

Ο κ. Σαλμάς για πολλά από τα προαναφερόμενα αποδίδει μομφή «συνδιοίκησης» σε εργαζόμενη - μέλος του Δ.Σ., η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του «τρομοκρατεί τους πάντες και ελέγχει τον αδύναμο και ανήμπορο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου». Όλα αυτά τα οποία καταγγέλει ο Βουλευτής κ. Σαλμάς, ουδόλως αίρουν και τις δικές του ευθύνες, και ουδόλως συγκίνησαν τον απερχόμενο Δήμαρχο του πολυπληθέστατου Δήμου Αγρινίου για αυτό και εμείς θα προσθέσουμε και αυτά που ο ιατρός στο επάγγελμα κυβερνητικός βουλευτής, παρέλειψε να αναφέρει. Η επιτροπή υγείας του συνδυασμού μας συμπληρώνει στα όσα καταγγέλθηκαν τα εξής:

- Προβληματική έως και ανύπαρκτη κατά περίπτωση είναι η λειτουργία των τακτικών ιατρείων του νοσοκομείου – εργαστηρίων, που ταλαιπωρούν τους πιο αναξιοπαθούντες και ηλικιωμένους συμπολίτες μας που αδυνατούν πλέον οικονομικά να απευθυνθούν αλλού.

- Ο κ. Σαλμάς δεν αναφέρθηκε στις 30 κενές οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών οι οποίες λόγω παραιτήσεων και συνταξιοδοτήσεων θα αυξηθούν και επίσης

-Δεν μας ανέφερε για τον «γηρασμό» , του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού η ανανέωση του οποίου είναι ανύπαρκτη.

Όσα αναφέρθηκαν παραπάνω δημιουργούν τεράστιο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες που απευθύνονται στο Νοσοκομείο, και επίσης αισθήματα αγανάκτησης που εκδηλώνονται σχεδόν καθημερινά.

Για όλα τα παραπάνω προκαλεί αλγεινή εντύπωση η εκκωφαντική αφωνία και απραξία της απερχόμενης δημοτικής αρχής Αγρινίου και η α λα καρτ εργαλειοποίηση του προβλήματος από τον κ. Παπαναστασίου που ανάγει σε μείζον θέμα ή αντίστροφα υποβαθμίζει ότι ευνοεί η βλάπτει πολιτικά τους κομματικούς του «προϊσταμένους».

Ο δημοτικός συνδυασμός «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» συστήνει στον απερχόμενο δήμαρχο Αγρινίου, ακόμα και τους τελευταίους μήνες της θητείας του, να αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα που απαιτείται, το σημαντικό πρόβλημα της υπεράσπισης του υπέρτατου αγαθού της υγείας, με δράση στο πεδίο και όχι με επιστολές τις οποίες εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι διαβάζει μόνο ο ίδιος.

Γραφείο Τύπου
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ