2023-09-14 00:54:12
Φωτογραφία για To market pass «βούλιαξε» στις πλημμύρες..
«Βούλιαξαν» στις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, τα σχέδια για επέκταση του market pass έως το τέλος του έτους, καθώς το κόστος των καταστροφών του Daniel είναι τεράστιο.

 «Εκείνο που πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουμε να το επεκτείνουμε είναι το market pass», ανέφερε συγκεκριμένα   υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, κάνοντας γνωστό ότι τις προσεχείς ημέρες θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ.  «Από το ποσό αυτό τα 450 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κρατική αρωγή και τα 150 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αγροτών», όπως είπε.

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, προσέθεσε, ότι ήδη γίνονται προβολές με βάση τον «Ιανό» για το ύψος των ζημιών, αλλά η πρώτη επίσημη εκτίμηση θα είναι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στις αρχές του Οκτωβρίου.

Ωστόσο, ο υπουργός τόνισε πως οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού να δοθεί η ενίσχυση  για την προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους (Δεκέμβριο ή Ιανουάριο), καθώς και η αύξηση του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης, θα προχωρήσουν κανονικά.


Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ είναι αδιαπραγμάτευτος και πως θα ήταν σφάλμα να ζητηθεί από την Κομισιόν χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, διότι θα έστελνε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να ξανακυλά στην κρίση.

Για το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί και εφέτος ό,τι έγινε πέρυσι, με την επιδότηση στην αντλία. Τέλος, σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ειδικά μετά τις καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο, δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει έλεος με την αισχροκέρδεια»...
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ