2023-09-17 08:36:38
Φωτογραφία για Tα χαρακτηριστικά των 14ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core (Raptor Lake-S Refresh)

 



Αν και οι ονομασίες έξι μοντέλων από τη 14η γενιά επεξεργαστών της Intel, γνωστοί με την ονομασία «Raptor Lake-S Refresh» διέρρευσαν πρόσφατα από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, πλέον γνωρίζουμε τις ονομασίες όλων των νέων επεξεργαστών.

Πριν λίγες ημέρες, ένας χρήστης του X με το ψευδώνυμο YuuKi_AnS (η σχετική ανάρτηση δεν υπάρχει πλέον) ανάρτησε στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης την πλήρη λίστα των μοντέλων Core νέας γενιάς της Intel μαζί με τα χαρακτηριστικά/ προδιαγραφές τους. Σύμφωνα με φήμες, η Intel πρόκειται να παρουσιάσει τους νεότερους επεξεργαστές Intel Core των σειρών Κ και KF κάποια στιγμή μέσα στον μήνα (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα κάνει την σχετική παρουσίαση στο συνέδριο Intel Innovation 2023 που ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου με τη διαφημιστική εκστρατεία να ξεκινά στις 16 Οκτωβρίου και τα πρώτα reviews «να φτάνουν στις οθόνες μας» μία ημέρα αργότερα).

Η εταιρεία σχεδίαζε να παρουσιάσει τα οικονομικότερα «κλειδωμένα» (non-K) μοντέλα στα πλαίσια της έκθεσης CES 2024 που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές της νέας χρονιάς ωστόσο κάποιος φρόντισε να της χαλάσει το… πάρτι αρκετά νωρίτερα από ότι φαίνεται διαρρέοντας την πλήρη γκάμα των 14ης γενιάς επεξεργαστών Core της. Η λίστα περιλαμβάνει και πιο «ταπεινά» μοντέλα όπως τους Intel 300 και 300T (και οι δύο με διαμόρφωση 2P+0E όσον αφορά τους πυρήνες) που αποτελούν τους διαδόχους των οικογενειών επεξεργαστών Pentium Gold και Celeron.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα που διέρρευσε (με ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου) περιλαμβάνει πιστοποιημένα δείγματα (QS) και επομένως ορισμένα στοιχεία των επεξεργαστών ενδέχεται να αλλάξουν -αν και αμφιβάλλουμε- στα μοντέλα παραγωγής. Ορισμένα σημεία επίσης στον πίνακα είναι κάπως ασαφή -η υποστήριξη της μνήμης DDR5 ποικίλλει ενώ και η υποστήριξη της μνήμης ECC είναι ασυνεπής.

Η Intel φαίνεται να επιμένει στο συνηθισμένο σύνολο τριών διαφορετικών σχεδιασμών όσων αφορά το die των desktop επεξεργαστών Raptor Lake-s Refresh. Η ιστοσελίδα Tom's Hardware επισημαίνει ότι «το die B0 (8P-16E) αποτελεί τη βάση μοντέλων από τον Core i5-14600 και πάνω, ενώ το die C0 (8P+8E) βρίσκεται στα μοντέλα από τον Core i5-14400 έως τον Core i5-14500T. Το die H0 (6P+0E), που είναι χαμηλότερης «δυναμικής» βρίσκεται στο εσωτερικό των μοντέλων από τον Intel 300 έως τον Core i3-14100T». Σύμφωνα με εκτιμήσεις και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το κόστος όλων των νέων μοντέλων κατά μέσο όρο θα αυξηθεί περίπου κατά 15%. INSOMNIAGR



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ