2023-10-09 12:03:23
Φωτογραφία για Σε ανανεωμένη τροχιά το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο



Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό, μετά την ολοκλήρωση των εργασίων αναβάθμισης των συστημάτων εικόνας και ήχου, μετατρέποντας την θέαση σε ένα εντυπωσιακό ρεαλιστικό ταξίδι στο Σύμπαν. Το νέο ψηφιακό σύστημα προβολής, 4ης γενιάς, πολλαπλασιάζει την φωτεινότητα και την ανάλυση της εικόνας φέροντας το Διάστημα «μέσα» στην αίθουσα. Το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου ένα από τα καλύτερα και σημαντικότερα πλανητάριου του κόσμου, συνεχίζει να πρωτοπορεί και στον τεχνικό τομέα, φέροντας στην Ελλάδα τεχνολογία τελευταίας αιχμής κάνοντας την θέαση ακόμα πιο εντυπωσιακή και άρα πιο άμεση την πρόσληψη του εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Με την σημαντική επένδυση της αναβάθμισης, το Ίδρυμα Ευγενίδου δημιουργεί νέα δεδομένα στηρίζοντας σταθερά τον σημαντικό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο στην ελληνική κοινωνία προωθώντας τον επιστημονικό εγγραμματισμό, αναπτύσσοντας μία βαθύτερη κατανόηση και αντίληψη του Σύμπαντος και κατά συνέπεια της θέσης του ανθρώπου στον κόσμο.


Οι οκτώ νέοι προβολείς λέιζερ 4ης γενιάς υψηλής ευκρίνειας, με συνολική ανάλυση 7,5Κ αναβαθμίζουν τον Θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου σε έναν από τους πιο φωτεινούς του κόσμου. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες για την αναβάθμιση των ηχητικών συστημάτων με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, προστέθηκαν νέοι υπολογιστές, νέα συστήματα αυτοματισμού, νέα φώτα LED, αναβαθμίστηκε το software και προστέθηκαν ασύρματα ακουστικά για ακρόαση στα αγγλικά, για τους ξένους επισκέπτες.

Το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ψηφιακής λειτουργίας και σχεδόν 60 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς, με περισσότερους από 7 εκατομμύρια επισκέπτες συνολικά. Η συνεχής τεχνολογική του αναβάθμιση το κατατάξει ως ένα από τα καλύτερα Πλανητάρια του κόσμου, με πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό αποτύπωμα.

Για περισσότερα  

https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/planitario/ 





tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ