2023-10-11 08:59:18
Φωτογραφία για ΕΑΔ: Μίνι μάρκετ πωλούσε Lexotanil, Stedon, Hipnosedon, Xanax και αντιβιώσεις



 Μίνι μάρκετ στα Επτάνησα όχι απλώς πωλούσε φάρμακα τα οποία απαιτούν ιατρική συνταγή, αλλά διέθετε στην αγορά φάρμακα για τα οποία απαιτείται ειδική συνταγή ναρκωτικών και συγκεκριμένα Lexotanil, Stedon, Hipnosedon, Xanax, αλλά και αντιβιώσεις.



Αυτό προέκυψε μετά από έλεγχο που έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου στο συγκεκριμένο κατάστημα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) και μετά από καταγγελίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΔ, βρέθηκαν στην αποθήκη του αρκετά από αυτά τα σκευάσματα.



Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.





Ο έλεγχος της ΕΑΔ βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να συνταχθεί συγκεκριμένη έκθεση.

Ως εκ τουτου, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν υπήρχε συνεργασία γιατρού για την προμήθεια και τη δημιουργία αποθέματος ή εάν ο επιχειρηματίας αγόραζε τα φάρμακα από διαδικτυακά καταστήματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΑΔ

«Κατόπιν καταγγελίας, κλιμάκιο της Ε.Α.Δ. – με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ – διενήργησε έλεγχο σε περιοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις 27.09.2023, σε κατάστημα το οποίο, βάσει των καταγγελλομένων, πωλούσε φάρμακα ενώ δεν διέθετε σχετική άδεια φαρμακείου.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο του κλιμακίου στο κατάστημα, διαπιστώθηκε η πώληση συνταγογραφούμενου φαρμάκου (αντιβίωση) και βρέθηκαν πλήθος φαρμακευτικών σκευασμάτων – για τα οποία απαιτείτο συνταγογράφηση – χωρίς ωστόσο το κατάστημα να διαθέτει άδεια φαρμακείου.

Επιπρόσθετα, βρέθηκαν φάρμακα για τα οποία απαιτείτο ειδική συνταγή ναρκωτικών (Lexotanil, Stedon, Hipnosedon, Xanax) και η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε κατάσχεση αυτών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κατόπιν των ως άνω διαπιστώσεων του κλιμακίου, κατά τον επιτόπιο έλεγχο, θα συνταχθεί σχετική έκθεση η οποία θα διαβιβασθεί α) στον αρμόδιο Εισαγγελέα και β) στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τις δικές τους ενέργειες»

www.news247.gr


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ