2023-10-12 10:22:33
Φωτογραφία για Μπορείτε να βράζετε τα μακαρόνια και σε άλλα υγρά εκτός από νερό;



Οι μακαρονάδες είναι ένα από τα πιο γρήγορα και απολαυστικά πιάτα, που δεν λείπουν από κανένα ελληνικό τραπέζι και μπορούν να αποδοθούν σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές. Υπάρχουν περισσότερα από 50 είδη ζυμαρικών που αν και διαφορετικά μεταξύ τους, απαιτούν την ίδια προετοιμασία. Η διαδικασία είναι γνωστή αν και για τέλειο αποτέλεσμα υπάρχουν διάφορες συμβουλές σχετικές για παράδειγμα με το μέγεθος της κατσαρόλας (πρέπει να είναι μεγάλη), δεν πρέπει ποτέ να ξεπλένετε τα βρασμένα ζυμαρικά με νερό, δεν πρέπει να τα σπάτε πριν τα βάλετε στην κατσαρόλα, δεν πρέπει να βάζετε λάδι στο νερό που θα τα βράσετε, χρειάζονται ανακάτεμα όσο βράζουν και, το αλάτι στο νερό είναι απαραίτητο. Πολλά από τα παραπάνω είναι γνωστά ίσως όμως δεν είναι γνωστό ότι μπορείτε να τα βράσετε και σε άλλα υγρά εκτός από νερό, σύμφωνα με τη DailyMeal.

Εναλλακτικές νερού για βράσιμο ζυμαρικών



Η προσθήκη ζυμαρικών σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό μπορεί να είναι η παραδοσιακή μέθοδος μαγειρέματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η μόνη σας επιλογή. Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε φετουτσίνι ή σπαγγέτι, σκεφτείτε να βάλετε μια κατσαρόλα με ζωμό κοτόπουλου να βράσει. Σε αντίθεση με το νερό, ο ζωμός κοτόπουλου θα δώσει στην πραγματικότητα κάποια επιπλέον γεύση στα ζυμαρικά.

Εκτός από το μαγείρεμα ζυμαρικών σε ζωμό ή και την ίδια τη σάλτσα, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές που θα μπορούσαν να δώσουν ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο σας. Για παράδειγμα το γάλα. Το μαγείρεμα ζυμαρικών σε γάλα είναι ένας μοναδικός και νόστιμος τρόπος για να προσθέσετε μια πλούσια, κρεμώδη γεύση στο πιάτο σας ειδικά εάν τα ζυμαρικά θα προστεθεί σάλτσα a la creme. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά βασικά σημεία που πρέπει να θυμάστε εάν ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή. Θα πρέπει να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του γάλακτος χαμηλότερη από το νερό για να αποτρέψετε το κάψιμο, έτσι θα καταλήξετε να σιγοβράζετε τα ζυμαρικά σας αντί να τα βράζετε, σύμφωνα με το Home Cook World. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το γάλα θα πήξει αν προσθέσετε όξινα συστατικά στο πιάτο, επομένως αυτή μπορεί να μην είναι η μέθοδος μαγειρέματος για εσάς εάν σκοπεύετε να προσθέσετε σάλτσα ντομάτας ή εσπεριδοειδή στο πιάτο.

Το κόκκινο κρασί αναμεμειγμένο με νερό επίσης είναι μια λύση. Το μαγείρεμα ζυμαρικών σε κόκκινο κρασί είναι ένας μοναδικός και νόστιμος τρόπος για να προσθέσετε βάθος γεύσης στο πιάτο σας. Η διαδικασία είναι παρόμοια με το μαγείρεμα των ζυμαρικών σε νερό, αλλά αντί να βράσετε τα ζυμαρικά σε νερό, τα σιγοβράζετε σε ένα μείγμα κόκκινου κρασιού και νερού. Το κλειδί για να μαγειρέψετε επιτυχώς ζυμαρικά σε κόκκινο κρασί είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κρασί που συμπληρώνει τις γεύσεις στο πιάτο και να προσέξετε να μην παραψηθούν τα ζυμαρικά. Σύμφωνα με τον Jim Mumford, συντάκτη συνταγών που μιλά με το Reader’s Digest, όχι μόνο το κόκκινο κρασί προσδίδει άφθονο άρωμα στα τελειωμένα ζυμαρικά, αλλά το αλκοόλ βοηθά επίσης να μαγειρεύονται τα ζυμαρικά πιο γρήγορα.

Επίσης ο χυμός λαχανικών ή φρούτων αποτελεί μια ακόμη λύση. Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, αλλά είναι ένας μοναδικός και νόστιμος τρόπος για να προσθέσετε μια έκρηξη γεύσης στα πιάτα σας, για να μην αναφέρουμε το εντυπωσιακό χρώμα, σύμφωνα με το Saveur. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι βράζοντας τα ζυμαρικά για μερικά λεπτά σε αλατισμένο νερό, φέρνοντας μια άλλη κατσαρόλα με τον χυμό που έχετε επιλέξει να βράσει ταυτόχρονα (μέσω του περιοδικού Italy). Αφού βράσουν για λίγο στο νερό, μεταφέρετε τα μισοβρασμένα ζυμαρικά στον βραστό χυμό για τελείωμα και μετά τα στραγγίζετε κανονικά πριν τα προσθέσετε στο πιάτο σας. Επειδή αυτή η τεχνική προσθέτει τόσο πολλή γεύση στα ζυμαρικά, πρέπει να είστε σίγουροι ότι οι γεύσεις συμπληρώνουν οποιοδήποτε πιάτο σκοπεύετε να φτιάξετε.

Αν ακούστηκε παράξενη λύση ο χυμός, τότε το τσάι βοτάνων, θα σας ξαφνιάσει ακόμα περισσότερο. Το μαγείρεμα των ζυμαρικών σε τσάι από βότανα δίνει μια ξεχωριστή, λεπτή γεύση που θα αναδείξει τα πιάτα σας και θα προσφέρει επίπεδα γεύσης, σύμφωνα με το MasterClass. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή, αλλά απαιτεί κάποιο πειραματισμό για να βρεθεί ο σωστός συνδυασμός τσαγιού από βότανα και ζυμαρικών. Ξεκινήστε παρασκευάζοντας μια καλή ποσότητα από το επιθυμητό τσάι από βότανα, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας και φρέσκα βότανα. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσετε μια αναλογία δύο μερών νερού προς ένα μέρος τσαγιού, για να βεβαιωθείτε ότι τα ζυμαρικά μαγειρεύονται σωστά και δεν μαλακώνουν.

Τέλος, μια ακόμη λύση είναι η άλμη τουρσί. Το μαγείρεμα ζυμαρικών σε άλμη τουρσί προσθέτει μια πικάντικη, αλμυρή γεύση στο πιάτο σας. Πολλές συνταγές για σαλάτες ζυμαρικών περιλαμβάνουν άνηθο. Γιατί να μην το προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά σε ένα μείγμα από άλμη τουρσί άνηθου και νερού; Το μαγείρεμα ζυμαρικών σε άλμη τουρσί απαιτεί λίγη επιπλέον προσοχή. Το αλάτι στην άλμη μπορεί επίσης να βοηθήσει να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, γεγονός που μπορεί να συντομεύσει το χρόνο μαγειρέματος.

https://www.thedailymeal.com/1329121/homemade-salad-dressing-mistakes-youre-making/?utm_source=zergnet.com&utm_medium=referral&utm_campaign=zergnet_7898348

https://www.thedailymeal.com/1183849/alternative-liquids-to-cook-pasta-in-other-than-water/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ