2023-10-19 11:51:14
Φωτογραφία για Υγειονομικός συναγερμός για κοριούς σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία και Airbnb στην Αττική: Πώς μεταφέρεται το έντομο από σπίτι σε σπίτι (video)
Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία και Airbnb της Αττικής λόγω της αυξημένης εμφάνισης κοριών με αποτέλεσμα να κλείνουν ολόκληρες πτέρυγες και να απομακρύνονται ασθενείς και φιλοξενούμενοι.

Ο γεωπόνος-εντομολόγος, Γιώργος Σιχάνης εξήγησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN ότι και αυτός και οι συνάδελφοί του δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα για τα αυξημένα κρούσματα κοριών τονίζοντας ότι και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν περιστατικά, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί.

Για την αντιμετώπισή τους είπε ότι οι ειδικοί επιθεωρούν το χώρο και εντοπίζουν μαύρες κηλίδες και αυγά σε ορισμένα σημεία του σπιτιού, ενώ αναφέρουν ότι σε πολύ ακραίες περιπτώσεις χρειάζεται να πεταχτούν μέχρι και τα στρώματα.

Για τη μεταφορά του σημειώνει ότι ο κοριός είναι ένα έντομο «ταξιδιώτης», καθώς μεταφέρεται σε ρούχα και τσάντες και με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να εξαπλώνεται από σπίτι σε σπίτι.
  themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ