2023-10-20 21:30:07
Φωτογραφία για Επισκέψεις Σχολείων στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ
Επισκέψεις Σχολείων στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24

Οι επισκέψεις Σχολείων στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) θα πραγματοποιηθούν τις εργάσιμες ημέρες που περιλαμβάνονται στα χρονικά διαστήματα 11/12/23 - 19/12/23 και 8/4/24-16/4/24.

Η διάρκεια της επίσκεψης είναι 3 ώρες και 30 λεπτά και ξεκινάει περίπου στις 9:00πμ, ανάλογα με τη χρονική δυνατότητα προσέλευσης του κάθε Σχολείου.

Στους μαθητές που θα επισκεφτούν το Τμήμα θα δοθεί η δυνατότητα να διδαχθούν και να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι εργαστηριακές ασκήσεις στο μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Φυσικής στην Ελλάδα, με επιβλέποντες κατάλληλα προετοιμασμένους φοιτητές του Τμήματος, ενώ θα επισκεφθούν και εξειδικευμένα ερευνητικά εργαστήρια και θα ενημερωθούν για τις τελευταίες ερευνητικές εξελίξεις στη Φυσική. Επιπροσθέτως, θα γνωρίσουν τις επιστημονικές κατευθύνσεις που υποστηρίζει και προσφέρει το Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ στους φοιτητές του καθώς και τις πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται για τους αποφοίτους του.


Με βάση το πρόγραμμα που έχει ετοιμαστεί για τις επισκέψεις αυτές, την εξάσκηση στα Εργαστήρια Φυσικής του Τμήματος και την ενημέρωση που πραγματοποιείται κατά τη διάρκειά τους, προτείνεται να μην προσέρχονται μαθητές μικρότεροι της τρίτης τάξης του γυμνασίου γιατί δεν θα έχουν το κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο για να παρακολουθήσουν τις σχετικές δράσεις.

Οι εκπρόσωποι των Σχολείων που επιθυμούν να επισκεφτούν το Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ, θα πρέπει να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση schools4phys[at]phys.uoa.gr στο οποίο θα πρέπει να αναφέρουν τα ακόλουθα:

(1) Τίτλος: Αίτημα για επίσκεψη της «ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ» του «ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ.

(2) Αναμενόμενος αριθμός μαθητών του Σχολείου που θα συμμετάσχουν.

(3) Ημέρα που επιθυμεί το Σχολείο να επισκεφθεί το Τμήμα Φυσικής, εντός των χρονικών διαστημάτων 11/12/23 - 19/12/23 και 8/4/24-16/4/24 (επειδή η χωρητικότητα των εργαστηριακών αιθουσών είναι πεπερασμένη, συνιστάται να προτείνονται από το Σχολείο τουλάχιστον 3 διαφορετικές ημέρες, με σειρά προτεραιότητας, για την περίπτωση όπου οι πρώτες τους επιλογές έχουν ήδη καταληφθεί από άλλο Σχολείο).

(4) Ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο επικοινωνίας του/της υπεύθυνου/-ης Καθηγητή/-τριας του Σχολείου με τον/την οποίο/-α θα επικοινωνούν οι υπεύθυνοι του Τμήματος Φυσικής για την οργάνωση της επίσκεψης.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση στην ηλεκτρονική διεύθυνση schools4phys[at]phys.uoa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ