2023-11-04 08:19:17
Φωτογραφία για Η Microsoft εξετάζει αντικατάσταση του κουμπιού της Έναρξη στα Windows



 Αλλαγές στο κουμπί της Έναρξης στα Windows φαίνεται πώς σχεδιάζει η Microsoft, καθώς θεωρεί πώς πλέον δεν βρίσκεται στο επίκεντρο, με το κουμπί του Copilot να αποκτά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του εντυπωσιακού Snapdragon X Elite, στα φώτα της δημοσιότητας δόθηκε μια βιντεοσκοπημένη συζήτηση μεταξύ του CEO της Qualcomm και του CEO της Microsoft, Satya Nadella. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησαν για τη συνεργασία των δύο εταιριών, ειδικότερα όσον αφορά το optimizing των Windows για να τρέχουν σε επεξεργαστές Arm αρχιτεκτονικής και για να χρησιμοποιούν τα neural processing units (NPUs) του σύγχρονου hardware.\\Στη συζήτηση αυτή, ο Nadella τόνισε πως για τη Microsoft, το επίκεντρο της τεχνητής νοημοσύνης είναι το Copilot, το οποίο υπάρχει τόσο στα Windows όσο και σε διάφορες εφαρμογές, όπως τα Microsoft 365 προγράμματα.

«Υπό κάποια έννοια, υπάρχει μια νέα γενιά AI υπολογιστών που νομίζω ότι δημιουργούνται. Οπότε η δουλειά που κάνουμε μαζί, ξέρετε, θα φέρει κατά κάποιο τρόπο κοντά αυτές τις εμπειρίες που δεν μπορούν να γίνουν χωρίς ένα είδος νέας αρχιτεκτονικής», είπε ο CEO της Microsoft.

Βέβαια, δεν εξήγησε τι ακριβώς εννοούσε, αλλά πιθανότατα αναφερόταν στα Windows 12 που σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία θα έρθουν το 2024, θα έχουν πολύ modular αρχιτεκτονική και θα είναι τρομερά εστιασμένα στην AI.

«Το Copilot είναι σαν το κουμπί της Έναρξης. Γίνεται ο ενορχηστρωτής όλων των εμπειριών των εφαρμογών σας. Έτσι, για παράδειγμα, απλά πηγαίνω εκεί και εκφράζω την πρόθεσή μου και αυτό είτε με πλοηγεί σε μια εφαρμογή είτε φέρνει την εφαρμογή στο ίδιο το Copilot, οπότε με βοηθάει να μάθω, να κάνω ερωτήσεις και να δημιουργήσω. Αυτό αλλάζει εντελώς, νομίζω, τις συνήθειες των χρηστών», πρόσθεσε.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η Microsoft θεωρεί πως το Copilot είναι κατά κάποιον τρόπο η επόμενη γενιά της Έναρξης, μέσα από το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν τα πάντα στα Windows. Φυσικά, το στέλεχος δεν ξεκαθάρισε αν η Microsoft έχει όντως πρόθεση να αντικαταστήσει εντελώς την Έναρξη στα Windows 12, αλλά αν μαζί με αυτές τις νέες δηλώσεις, λάβουμε υπόψη και τις αρκετές φορές που έχει τονίσει πως η επόμενη έκδοση του λειτουργικού θα εστιάζει στην AI, μάλλον το σενάριο δεν είναι και τόσο απίθανο



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ