2023-11-06 07:58:46
Φωτογραφία για Ένα από τα δημοφιλή airbnb καταλύματα παγκοσμίως
Η κομητεία Drogheda στην Ιρλανδία στην ανατολική ακτή της Ιρλανδίας είναι μια περιοχή γεμάτη μύθους, θρύλους και ιστορία αλλά και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική παράδοση, έτσι αρκετά τουριστικά καταλύματα της περιοχής στεγάζονται σε κτίσματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον. 

Ο συγκεκριμένο πύργος, ανέγερσης του 1858, αποτελούσε αρχικά δευτερεύον κτίσμα ενός μεγαλύτερου κτιριακού συγκροτήματος και μετά την ανακαίνισή του διατίθεται προς ενοικίαση(*) ως τουριστικό κατάλυμα που ταξιδεύει τους επισκέπτες του ...στον χρόνο. 



Ο Drummond Tower αποτελείται από τρία εσωτερικά επίπεδα (σαλόνι, κουζίνα, υπνοδωμάτιο) και ένα ακόμη αυτό του εξωτερικού χώρου της οροφής που προσφέρει μαγευτική θέα στην γύρω περιοχή. Οι χώροι ενώνονται μεταξύ τους με συνολικά 43 σκαλοπάτια. 

Η εσωτερική διαμόρφωση - ακολουθεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του κτίσματος με την πέτρα, το ξύλο και τις σκουρόχρωμες κλασικές αποχρώσεις να κυριαρχούν. Παλιά έπιπλα, κλασικοί ζωγραφικοί πίνακες ακόμη και ιστορικής αξίας βιβλία που περιλαμβάνονται στην βιβλιοθήκη του καθιστικού συμπληρώνουν το σκηνικό μιας άλλης εποχής. 


Λόγω τόσο της τοποθεσίας, που ενώ αρχικά δείχνει απομονωμένη δεν απέχει παρά 35 λεπτά από το αεροδρόμιο του Δουβλίνου, όσο και της ιστορικής αξίας του κτίσματος το κατάλυμα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παγκοσμίως airbnb με χιλιάδες κριτικές στην σχετική πλατφόρμα στην συντριπτική πλειοψηφία των οποίων οι επισκέπτες δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την φιλοξενία στον συγκεκριμένο χώρο. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

airbnb.com


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ