2023-11-08 10:59:59
Φωτογραφία για Τρόποι για να δημιουργήσετε ατμοσφαιρικές διακοσμητικές γωνιές
Η έννοια της "γωνιάς" στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων δεν εμπεριέχει απαραίτητα ...γεωμετρικά χαρακτηριστικά και αναφέρεται γενικά σε σημεία με ατμοσφαιρική διαμόρφωση, βασισμένη σε μεγάλα ή μικρότερα έπιπλα και ιδιαίτερα στοιχεία - αντικείμενα. 

Είτε πρόκειται κυριολεκτικά για μια γωνία είτε όχι οι φόρμες και κυρίως ο κατάλληλος ανά περίπτωση όγκος των επίπλων, οι αποχρώσεις αλλά και οι υφές των υλικών είναι τα βασικά στοιχέια που διαμορφώνουν την όλη ατμόσφαιρα και συμβάλλουν  στην συνολική "ζεστασιά" του χώρου. 



Οι πολυθρόνες είναι από τα κατ'εξοχήν κατάλληλα έπιπλα για την δημιουργία μιας ζεστής γωνιάς, ανεξάρτητα από το γενικό διακοσμητικό ύφος του χώρου. 

Χρησιμοποιείστε μια πολυθρόνα είτε ταιριαστή με τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου είτε και εντελώς διαφορετική, αν συνολικά το συγκεκριμένο σημείο θέλετε να διαφέρει διακοσμητικά και πλαισιώστε την με ζεστά υφασμάτινα στοιχεία. 


Η διακόσμηση των τοίχων κατά ύψος ή κατά πλάτος, ανάλογα με το σημείο, είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν εντελώς την όψη μιας γωνιάς ακόμη και αν στο ίδιο σημείο δεν τοποθετηθούν παρά μικρού όγκου βοηθητικά έπιπλα. 

Ο συγκεκριμένος τρόπος, όταν οι τοίχοι δεν καλύπτονται από ψηλά έπιπλα, είναι από τους πιο απλούς και καλαίσθητους τρόπους ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο όμορφο σύνολο των τοίχων με τα χαμηλότερα στοιχεία που θα τοποθετηθούν στο ίδιο σημείο. 

Γενικά, όταν πρόκειται για γωνίες, το "γέμισμα" του χώρου κατά ύψος με κάθε είδους στοιχεία πχ ψηλές ραφιέρες, ράφια, διακοσμήσεις τοίχου κλπ είναι ο τρόπος για να αποκτήσει γενικά το σημείο μια καλαίσθητη διακόσμηση. 

Ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του σημείου ως τέτοιου τύπου ψηλά στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μεγάλου μεγέθους καθρέφτες, μια ιδιαίτερη κουρτίνα αν η γωνιά βρίσκεται δίπλα σε παράθυρο κλπ 

Τα ψηλά φυτά εσωτερικού χώρου είναι επίσης απόλυτα κατάλληλο στοιχείο για διαμορφώσεις - διακοσμήσεις αυτής της μορφής. 

Η δημιουργία μιας "γωνιάς" με κεντρικό στοιχείο ένα ιδιαίτερο - vintage έπιπλο είναι επίσης επιλογή που δημιουργεί πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό αποτέλεσμα, αν όλα τα στοιχεία - αντικείμενα που θα πλαισιωθεί το έπιπλο είναι ταιριαστά με το ύφος του. 

Η οργάνωση της κεντρικής ή μιας μικρότερης βοηθητικής τραπεζαρίας είναι από τις καταλληλότερες επιλογές ώστε μια γωνιά να αξιοποιηθεί πλήρως λειτουργικά αλλά και αισθητικά να δημιουργηθεί στον χώρο μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα. 

Τα βοηθητικά στρογγυλά τραπέζια, πλαισιωμένα με ψηλά αντικείμενα όπως πχ επιτραπέζια φωτιστικά, κηροπήγια, βάζα κλπ επίσης ανήκουν στα πιο κατάλληλα έπιπλα για τοποθέτηση σε γωνίες. 

Σε νεανικούς χώρους, φοιτητικά σπίτια και γενικά χώρους που είναι ταιριαστή μια τέτοια διαμόρφωση εξαιρετικά ζεστά και ατμοσφαιρικά σημεία μπορούν να δημιουργηθούν και με μεγάλα πουφ και μαξιλάρια πατώματος. 

Τα ζεστά υφασμάτινα στοιχεία, ειδικά αν μια τέτοια διαμόρφωση περιλαμβάνει οποιουδήποτε τύπου κάθισμα, είναι επίσης βασικό στοιχείο για την όλη εικόνα και ατμόσφαιρα διαμορφώσεων αυτής της μορφής.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto



ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ