2023-11-13 08:24:44
Φωτογραφία για Big Tech: «Μια χούφτα» εταιρείες εξουσιάζουν το διαδίκτυο

 



Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Apple κυριαρχεί στις κινητές συσκευές, η Alphabet (μητρική εταιρεία της Google) κατέχει περισσότερο από το μισό μερίδιο αγοράς στα προγράμματα περιήγησης και στις διαδικτυακές αναζητήσεις και η Meta ελέγχει και τα τρία πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει το Graphic News.

Big Tech: Η Microsoft διεκδικεί από την Apple τον τίτλο της κορυφαίας εταιρείας στον κόσμο

Κινητά τηλέφωνα και Η/Υ

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αγορά κινητών τηλεφώνων ουσιαστικά «εξουσιάζεται» από δύο εταιρείες. Tην Αpple με μερίδιο 57% και την Samsung με ποσοστό διείσδυσης στο 26%.

Στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η πίτα μοιράζεται σε τέσσερις κολοσσούς. Dell και HP ισοβαθμούν στην κορυφή με 27%,  ακολουθούμενες από τις Lenovo και Αpple.

Λειτουργικά συστήματα και προγράμματα περιήγησης

Tα Windows είναι το λειτουργικό σύστημα που ξεχωρίζει με ποσοστό 39% και ακολουθούν κατά σειρά OS X, iOS και Android.

Στα προγράμματα περιήγησης, το Chrome έχει την μερίδα του λέοντος με ποσοστό άνω του 50%, ενώ ακολουθούν Safari και Edge με μικρότερα ποσοστά.

Μηχανή αναζήτησης

Στις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Απόλυτος κυρίαρχος είναι η Google με 89%, με την Bing να διατηρεί ένα 6%.



Οι πιο προβαλλόμενες ιστοσελίδες

Η Google «πατάει κορυφή» και στην κατηγορία των πιο προβαλλόμενων ιστοσελίδων, με το εντυπωσιακό νούμερο των 19 δισ. προβολών μηνιαία. You Tube και Facebook με 6 και 3 δισεκατομμύρια προβολές, ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Τα δέκα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα

Μια επιπλέον κατηγορία που παρουσιάζει το Bloomberg και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι αυτή με τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα.

Στην κορυφή βρίσκεται το Facebook με μερίδιο στο 74% των χρηστών του διαδικτύου μηνιαία, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκουμε άλλες δύο εταιρείες της Meta, και συγκεκριμένα το Instagram και το Messenger. Στην τέταρτη θέση είναι το Tik Tok, ενώ στην πέμπτη και έκτη θέση βρίσκουμε τις iMessage και Χ (πρώην Twitter). Την πρώτη δεκάδα κλείνουν κατά σειρά το Pinterest, το Snapchat, το LinkedIn και το Reddit.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ