2023-11-13 19:02:24
Φωτογραφία για Ερντογάν: Έι Νετανιάχου, εσύ τελείωσες, φεύγεις
 "Έι, Νετανιάχου, εσύ τελείωσες, φεύγεις. Αυτές είναι οι καλές σου μέρες. Πήρες την κατάρα των πονεμένων", επιτέθηκε κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του την Κυριακή, δείχνοντας πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι σε καλή φάση. 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: "Τώρα βλέπω πως ο Νετανιάχου πήρε μαζί του τους δυο υπουργούς του και χθες έκανε μια συνέντευξη Τύπου. Ενοχλήθηκε πολύ από τις δηλώσεις του Μακρόν. Όπως τον ενόχλησε πολύ και η σύνοδος στο Ριάντ. Τι είπα εγώ χθες όταν επέστρεφα με το αεροπλάνο; Eϊ Νετανιάχου, αυτές είναι οι καλές σου μέρες. Νετανιάχου να ξέρεις κάτι! Έχεις τελειώσει και φεύγεις! Φεύγεις! Αν πάρεις την κατάρα  των πονεμένων, αυτό σιγά σιγά κάπου θα βγει".

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι "ηΧαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Είναι αγωνιστές που προστατεύουν τα εδάφη τους, πολεμούν για την πατρίδα τους".


Και έστρεψε τα βέλη του προς την ΕΕ: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται ακριβώς όπως το Ισραήλ. Αλλά εμείς δεν σκεφτήκαμε σαν κι αυτούς και δεν σκεφτόμαστε, δεν μπορούμε να σκεφτούμε. Γιατί βλέπω τη Χαμάς ως ένα πολιτικό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές στην Παλαιστίνη. Δεν το βλέπω με τον ίδιο τρόπο. Τώρα υπάρχει μια Χαμάς που κέρδισε τις εκλογές. Τώρα θέλουν να μας φέρουν σε ένα σημείο να πούμε 'η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση'. Όχι, φίλε, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Αντίθετα, είναι άνθρωποι που αγωνίζονται να προστατεύσουν τα εδάφη τους, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να πολεμήσουν για την πατρίδα τους. Η οπτική μεταξύ μας είναι τόσο διαφορετική", είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ