2023-11-26 12:47:14
Φωτογραφία για Τα 20 πιο πολυχρησιμοποιημένα passwords – Το πιο δημοφιλές στην Ελλάδα



 Από τους 20 πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης στον κόσμο, οι 17 μπορούν να σπάσουν σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο



Το να σπαταλάτε το μυαλό σας για να βρείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης μπορεί να είναι μπελάς.

Αλλά αν θέλετε τα ηλεκτρονικά σας μηνύματα, οι ηλεκτρονικές τραπεζικές σας συναλλαγές να είναι ασφαλή από τα… νύχια των χάκερ, θα ήταν συνετό να καταβάλλετε προσπάθεια, για να βρείτε ένα πολύπλοκο password.

Το NordPass, το εργαλείο διαχείρισης κωδικών πρόσβασης από την ομάδα πίσω από το NordVPN, συνεργάστηκε με ανεξάρτητους ερευνητές για να δημοσιεύσει τη μελέτη του για τους 200 πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης για το 2023.

Μόλις 1 δευτερόλεπτο για να τα χακάρουν!



Από τους 20 πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης στον κόσμο, οι 17 μπορούν να σπάσουν σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, οπότε σκεφτείτε το διπλά πριν αποφασίσετε να πληκτρολογήσετε το «123456» ή το ακόμα πιο δημιουργικό «password» για να ασφαλίσετε τους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς.

Οι πιο δημοφιλείς κωδικοί πρόσβασης είναι μερικοί από τους πιο «τεμπέλικους» συνδυασμούς, ακόμη και όταν οι απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο συνεχίζουν να αυξάνονται με πάνω από 53 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ να έχουν επηρεαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της AAG.

Η μελέτη της NordPass έδειξε ότι το 86% των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο χρησιμοποιούν κλεμμένα διαπιστευτήρια, ενώ οι διαδικτυακοί λογαριασμοί, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) και οι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν σχεδόν το 20% των πιο συχνά πωλούμενων αντικειμένων στο σκοτεινό διαδίκτυο.

Για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή, παρακάτω θα βρείτε τους 20 πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης στον κόσμο για το 2023 – και πόσος χρόνος χρειάζεται για να σπάσει ο καθένας από αυτούς:



Το «Admin» και το «123456» 

Το «Admin», το οποίο δεν ήταν στη λίστα των 200 εύκολων κωδικών τα τελευταία πέντε χρόνια, ήρθε στη δεύτερη θέση φέτος.

«Είναι ένας από τους κωδικούς πρόσβασης που οι άνθρωποι δεν μπαίνουν στον κόπο να αλλάξουν», αναφέρει η έκθεση. «Αντί να βελτιώσουν τις συνήθειες δημιουργίας κωδικών πρόσβασης, οι χρήστες του διαδικτύου έχουν πάει προς μια άλλη κατεύθυνση, εμμένοντας σε ήδη προκαθορισμένους κωδικούς πρόσβασης».

Το «123456» συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης για τον πιο συνηθισμένο κωδικό πρόσβασης στον κόσμο τα τελευταία πέντε χρόνια.  «Κατατάχθηκε ως ο πιο κοινός κωδικός πρόσβασης 4 στις 5 φορές», αναφέρει η έκθεση.

Οι κωδικοί με βάση τις κατηγορίες

Για πρώτη φορά, η μελέτη αποκάλυψε επίσης τους πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης με βάση κατηγορίες. Ο νούμερο 1 κωδικός πρόσβασης για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ηλεκτρονικές συσκευές και υπηρεσίες ροής είναι επίσης «123456», ενώ ο «unknown» (άγνωστος) ήρθε πρώτος για πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς και smartphones.

 Το πιο δημοφιλές στην Ελλάδα

Τα ονόματα είναι επίσης δημοφιλείς επιλογές κωδικών πρόσβασης για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, μετά τα κοινά password, ένα όνομα είναι στα πιο δημοφιλή. Συγκεκριμένα, το «Katerina» βρισκόταν στην 11η θέση στη χώρα μας.



Tα 20 πιο δημοφιλή στην Ελλάδα

1. admin  freegr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ