2023-12-08 08:22:42
Φωτογραφία για Της καταγγελίας…για 141.810 fake αποδείξεις και 1255 ύποπτους φοροφυγάδες



 Καταιγίδα από καταγγελίες δέχονται οι πλατφόρμες κατά της φοροδιαφυγής της ΑΑΔΕ appodixi και «Καταγγελίες πολιτών», σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews, ο αριθμός των καταγγελιών που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα η πλατφόρμα «Καταγγελίες Πολιτών» και αφορούν φοροδιαφυγή και φορολογικές απάτες ανέρχεται σε 1.255. Η νέα πλατφόρμα να τονίσουμε ότι δεν έχει κλείσει ακόμη μήνα λειτουργίας. Συγκεκριμένα οι καταγγελίες αυτές επιμερίζονται σε 1.030 ανώνυμες και 225 επώνυμες καταγγελίες.

Οι Καταγγελίες Πολιτών είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή ψηφιακών καταγγελιών και πληροφοριών. Απευθύνεται σε πολίτες οι οποίοι ενεργούν είτε ως ιδιώτες είτε ως νόμιμοι εκπρόσωποι Επιχειρήσεων και Νομικών Οντοτήτων. Μια καταγγελία μπορεί να αφορά σε Ιδιώτη, Επιχείρηση ή Νομική Οντότητα, Υπάλληλο ή Υπηρεσία της ΑΑΔΕ ή σε μια συγκεκριμένη Περιοχή.

Εκτός από την εφαρμογή καταγγελίες πολιτών της ΑΑΔΕ φαίνεται πως οι πολίτες έχουν δείξει και μια αδυναμία στην εφαρμογή appodixi. 

Το appodixi είναι η ψηφιακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ, η οποία δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα ελέγχου των αποδείξεων, που λαμβάνουν σε κάθε τους συναλλαγή.

Μέσω αυτής, σκανάρεται κάθε απόδειξη, που έχει εκδοθεί με QR code. Εφόσον οι πολίτες διαπιστώσουν μη-διαβίβαση ή απόκλιση στα στοιχεία της απόδειξης, έχουν την δυνατότητα να την αποστείλουν στην ΑΑΔΕ – ανώνυμα ή επώνυμα – για περαιτέρω έλεγχο. Σύμφωνα πάντα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews έχουν κατεβάσει στο κινητό τους συνολικά 232.866 πολίτες και επιμερίζονται σε 181.667 «κατεβάσματα» σε Android συσκευές και 51.199 σε συσκευές που χρησιμοποιούν λογισμικό IOS.

Όσο αφορά τον αριθμό καταγγελιών στην εφαρμογή appodixi ανέρχεται σε 141.810 και επιμερίζονται σε  78.285 ανώνυμες καταγγελίες και 63.525 επώνυμες.

Οι πλατφόρμες της ΑΑΔΕ δημιουργήθηκαν για να συνδράμουν στην αποκάλυψη φαινομένων φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου ή διαφθοράς.



dnews.gr

Freegr network blog- News about pc, technology.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ