2023-12-09 10:47:02
Φωτογραφία για DIY Εύκολη χριστουγεννιάτικη σύνθεση με γυάλινα ποτήρια-κηροπήγια
Απλός και ιδιαίτερα οικονομικός τρόπος για να δημιουργήσετε μια χριστουγεννιάτικη επιτραπέζια σύνθεση με κεριά, μετατρέποντας σε κηροπήγια απλά γυάλινα ...ποτήρια. 

Στα πρόσθετα διακοσμητικά μπορούν ασφαλώς να χρησιμοποιηθούν κάθε είδους και απόχρωσης στοιχεία, όμως η διχρωμία λευκού-πράσινου δημιουργεί ένα ιδιαίτερο καλαίσθητο αποτέλεσμα. 

Θα χρειαστείτε:

- Στρογγυλά κολωνάτα ποτήρια 

- Χριστουγεννιάτικες διακοσμητικές μινιατούρες (δεντράκια, φιγούρες κλπ) ή φυσικά πράσινα στοιχεία, κλαδάκια κλπ 

- Φωτάκια led σε χάλκινο καλώδιο και

- Λευκό χαρτόνι, συνθετικό διακοσμητικό χιόνι, ατλακόλ, πιστόλι σιλικόνης



1 Με ...πατρόν τα ποτήρια που θα χρησιμοποιήσετε κόψτε ισάριθμους κύκλους από το χαρτόνι. 

2 Απλώστε μια στρώση ατλακόλ στο εσωτερικό των ποτηριών, καλύψτε με το διακοσμητικό χιόνι και τινάξτε την περισσή ποσότητα χιονιού. 


Κάντε το ίδιο στην εξωτερική πλευρά των ποτηριών και αφήστε την κόλλα να στεγνώσει πλήρως και το χιόνι να σταθεροποιηθεί. 

3 Κολλήστε με το πιστόλι σιλικόνης τα διακοσμητικά στοιχεία στο χαρτόνι. 

Με ατλακόλ και χιόνι δημιουργείστε περιμετρικά των στοιχείων μια ...στρώση χιονιού και αφού στεγνώσει η κόλλα και σταθεροποιηθεί το χιόνι κολλήστε (ανάποδα) το χαρτόνι στο χείλος κάθε ποτηριού με το πιστόλι σιλικόνης. 

4 Γυρίστε τα ποτήρια ανάποδα και τοποθετήστε στην βάση τους ένα λευκό κερί

Τα χριστουγεννιάτικα κηροπήγια αυτής της μορφής που έχουν περίπου όψη ...χιονόμπαλας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μεμονωμένα σε επιτραπέζιες διακοσμήσεις, για την διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου στολισμού κλπ. 

Όμως αναδεικνύονται περισσότερο και δημιουργούν μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή σύνθεση αν τοποθετηθούν συγκεντρωμένα ένα ρηχό ξύλινο κουτί, έναν δίσκο, μια πιατέλα κλπ πλαισιωμένα με φωτάκια σε χάλκινο καλώδιο και μερικά φυσικά κλαδάκια κωνοφόρων.

Tips

-  Αντί για διακοσμητικό χιόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χοντρό αλάτι, που όμως είναι ευαίσθητο στην υγρασία και με την πάροδο των ημερών ίσως χάσει την απόχρωσή του, ενώ το συνθετικό χιόνι παραμένει κατάλευκο. 

- Για να προσδώσετε μια ακόμη πιο όμορφη όψη σε μια σύνθεση τέτοια μορφής χρησιμοποιείστε ποτήρια ίδιου σχεδίου αλλά διαφορετικού μεγέθους - ύψους. 

- Η ποσότητα χιονιού που θα χρησιμοποιηθεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά των ποτηριών θα πρέπει να είναι μικρή και τόση ώστε τελικά να είναι ορατά τα δικοσμητικά στοιχεία μέσα στο ποτήρι. 

ΠΗΓΗ:

ifonlyapril.com/


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ