2023-12-11 16:10:50
Φωτογραφία για AI Act: Η ΕΕ θα ρυθμίσει την Τεχνητή Νοημοσύνη και θα απαγορεύσει την βιομετρική παρακολούθηση



 Ο κόσμος της Τεχνολογίας περιμένει εναγωνίως τα αποτελέσματα των τελικών διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες σχετικά με την πράξη-ορόσημο της ΕΕ για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act). Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν την Τετάρτη δεν είχαν καταλήξει σε κάποιο πόρισμα πριν από το τέλος της ημέρας. Ωστόσο, οι διαπραγματευτές φέρεται να κατέληξαν σε συμβιβασμό για τον έλεγχο των συστημάτων δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις συνομιλίες, αυτές θα συνεχιστούν τώρα με το θέμα της αμφιλεγόμενης χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης για τη βιομετρική παρακολούθηση - την οποία οι νομοθέτες θέλουν να απαγορεύσουν. Όπως αναφέρει το Reuters, οι κυβερνήσεις ενδέχεται να έχουν κάνει παραχωρήσεις σε άλλους τομείς προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για σκοπούς που σχετίζονται με την «εθνική ασφάλεια, την άμυνα και τον στρατό».



Αν και το AI Act - η πρώτη απόπειρα σε παγκόσμιο επίπεδο για τη ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης - βρίσκεται στα σκαριά από τον Απρίλιο του 2021, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και η εμφάνιση του GenAI έχει δυσκολέψει τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ.



Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Εκτός του ότι πρέπει να κατανοήσουν την τεχνολογική πλευρά των θεμελιωδών μοντέλων - και να προβλέψουν την εξέλιξη της τεχνολογίας με την πάροδο του χρόνου, ώστε να μην καταστεί η ρύθμιση παρωχημένη μέσα σε λίγα χρόνια - τα κράτη μέλη έχουν κατασταλάξει σε διαφορετικά στρατόπεδα. Οι νομοθέτες έχουν εισηγηθεί προϋποθέσεις για τους προγραμματιστές να διατηρούν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εκπαίδευσης των μοντέλων τους, μαζί με τη γνωστοποίηση της χρήσης υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και την επισήμανση του περιεχομένου που παράγεται από Τεχνητή Νοημοσύνη, σε αντίθεση με τους ανθρώπους.

Η Γαλλία και η Γερμανία (όπου εδρεύουν οι ευρωπαϊκές πρωτοπόρες εταιρείες Mistral AI και Aleph Alpha) έχουν αντιταχθεί σε δεσμευτικούς κανόνες που, όπως λένε, θα μειώσουν τις εγχώριες εταιρείες παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης των χωρών της Ένωσης. Μαζί με την Ιταλία, θα προτιμούσαν να αφήσουν τους προγραμματιστές να αυτορυθμίζονται, τηρώντας έναν κώδικα δεοντολογίας.

Εάν οι συνομιλίες δεν καταλήξουν σε οριστικά συμπεράσματα, υπάρχουν φόβοι ότι η όλη ενέργεια θα μπορούσε να αναβληθεί μέχρι τις ευρωεκλογές του επόμενου έτους, οι οποίες θα εισάγουν νέα Επιτροπή και νέο Κοινοβούλιο. Δεδομένου του καταιγισμού ειδήσεων για εξελίξεις, όπως το Gemini της Google, οι ρυθμιστικές αρχές μπορεί να χρειαστεί να ξαναγράψουν τους κανόνες από την αρχή.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το συμβόλαιο του Γιοβάνοβιτς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το συμβόλαιο του Γιοβάνοβιτς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ