2023-12-16 08:35:33
Φωτογραφία για Τα 4 μέρη που δεν πρέπει ποτέ να τοποθετήσετε το router σας

 



Οι ειδικοί του ίντερνετ αποκάλυψαν τα μέρη που δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείτε το router σας, εάν δεν θέλετε να έχετε αργές ταχύτητες στο Wi-Fi σας.



ADVERTISEMENT

Μία λάθος θέση ενός δρομολογητή μπορεί να οδηγήσει σε αργές ταχύτητες, καθώς το σήμα του δεν μπορεί να φτάσει σωστά στις συσκευές σας, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε μία βλάβη λόγω υπερθέρμανσης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα 4 μέρη που δεν πρέπει να τοποθετείτε το ρούτερ σας είναι:μέσα σε ένα ντουλάπιμέσα σε ένα γραφείομέσα σε ένα κουτίπίσω από βιβλία σε μία βιβλιοθήκη

«Η απόδοση εκπομπής/λήψης ενός router Wi-Fi μειώνεται σημαντικά αν τοποθετήσετε τη συσκευή σε κλειστό χώρο, όπως ένα ντουλάπι, ένα γραφείο ή ένα κουτί, ή αν την κρύψετε πίσω από μια γεμάτη βιβλιοθήκη» σύμφωνα με το PC World.Οι χρήστες του Wi-Fi μπορεί να μπουν στον πειρασμό να κρύψουν τον δρομολογητή τους, αν δεν ταιριάζει με την αισθητική του σπιτιού τους. Ωστόσο, όπως σημειώνει το PC World, αυτό μπορεί να μειώσει την απόδοσή του.

Το «κρύψιμο» του router μπορεί να τον αφήσει να δυσκολεύεται να στείλει σήματα μέσα από τον χώρο, στον οποίο τον έχετε τοποθετήσει.

Αργό ίντερνετ λόγω υπερθέρμανσης

Επίσης αν αφήσετε την συσκευή σε μικρό χώρο χωρίς κατάλληλο εξαερισμό, μπορεί να υπερθερμανθεί. Ένας υπερθερμαινόμενος δρομολογητής θα παράγει επίσης αργές ταχύτητες Wi-Fi.

Για να το αποφύγετε αυτό, προσπαθήστε να τοποθετήσετε το δρομολογητή σας σε ένα καλά αεριζόμενο σημείο. Επίσης δεν θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο έδαφος, αλλά σε κάποιο ψηλό σημείο του σπιτιού.

Ο ιστότοπος PC World αναφέρει: «Το ρούτερ θα πρέπει να τοποθετείται όσο το δυνατόν πιο ελεύθερα και ψηλά – με αυτόν τον τρόπο τα σήματά του μπορούν να διαδίδονται ανενόχλητα προς όλες τις κατευθύνσεις του περιβάλλοντος για να φτάνουν απρόσκοπτα στις συνδεδεμένες συσκευές Wi-Fi».

Αν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο ψηλό σημείο για τον δρομολογητή σας, μπορείτε να τον τοποθετήσετε στον τοίχο. Θα χρειαστείτε απλώς μια βάση τοίχου που να είναι κατάλληλη για τον δρομολογητή σας.

Ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αν ζείτε σε διώροφο σπίτι και θέλετε να στέλνετε Wi-Fi στον κάτω όροφο, μπορείτε να τοποθετήσετε το δρομολογητή στο πάτωμα του επάνω ορόφου.

Πηγή: FOXreport.gr



Freegr network blog- News about pc, technology.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ