2012-07-01 21:37:04
Φωτογραφία για Σε τέσσερις πυλώνες βασίζεται η οικονομική και νομισματική ένωση
Οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν χθες και στην προώθηση του λεγόμενου οδικού χάρτη για την ενίσχυση της οικονομικής και νομισματικής ένωσής τους, όπως... ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΕ κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ο κ. Ρομπάι είχε δώσει στη δημοσιότητα την Τρίτη την έκθεση για τον πολυσυζητημένο οδικό χάρτη, στην οποία πρότεινε μία «αληθινή οικονομική και νομισματική ένωση» σε ορίζοντα 10 ετών, η οποία θα βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: Τραπεζική ένωση, δημοσιονομική ένωση, οικονομική ένωση και πολιτική ένωση.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμφωνήσουμε όχι στην ίδια τη σχέση, αλλά σε ένα σαφές όραμα γι’ αυτό που πρέπει να γίνει και να εργαστούμε πάνω στους τέσσερις πυλώνες, με στόχο να κάνουμε το ευρώ ένα σχέδιο μη αντιστρέψιμο», είπε ο κ. βαν Ρομπάι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος της Συνόδου των ηγετών της ευρωζώνης.

Ενα από τα κύρια μέτρα που προτείνονται, έγκειται στην εγκαθίδρυση μίας κεντρικής επίβλεψης των εθνικών προϋπολογισμών στην ευρωζώνη
. Ο κ. βαν Ρομπάι, ο οποίος επεξεργάστηκε την αναφορά που παρουσιάσθηκε χθες σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι, ανακοίνωσε πως η επεξεργασία ενός ακριβέστερου οδικού χάρτη θα γίνει μέσα στους προσεχείς μήνες. «Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας θα εργαστούμε σε στενή συνεργασία με τα κράτη και θα συμβουλευθούμε, επίσης, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ιδιαίτερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», προσθέτοντας πως μία πρώτη έκθεση προόδου θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Με οδηγό τις περσινές γκάφες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Με οδηγό τις περσινές γκάφες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ