2023-12-24 23:19:35
Φωτογραφία για 6 κορυφαίες διαδρομές με τρένο σε όλο τον κόσμο



Από το πολυτελές και επιβλητικό The Ghan της Αυστραλίας μέχρι τη διαδρομή με την ατμάμαξα Jacobite στη Σκωτία, αυτά τα έξι διάσημα τρένα προσφέρουν μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες.

Για πολλούς, η γοητεία της άνεσης ενός ταξιδιού με τρένο μοιάζει πιο ελκυστική από την άνεση και την ταχύτητα μίας πτήσης. Η αλληλεπίδραση με τους συνταξιδιώτες και η αργή εναλλαγή των χιονισμένων βουνών, των παγωμένων λιμνών και των επιβλητικών οδογέφυρων παραμένει απαράμιλλη. Τα ταξίδια με τρένο προορίζονται μόνο για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν τον κόσμο μέσα από ένα παράθυρο που κυλάει σε ράγες.

Aurora Winter, Αλάσκα, ΗΠΑ

Αυτή η 12ωρη σιδηροδρομική διαδρομή μήκους 351 μιλίων διασχίζει το Anchorage και το Fairbanks, ενώ σταματά επίσης στο Denali National Park & Preserve. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Μαΐου, οι κυνηγοί του σέλας έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν το βόρειο σέλας ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν το χιονισμένο τοπίο της Αλάσκας, χαζεύοντας άλκες και άλλα άγρια ζώα.


www.alaskarailroad.com

The Ghan, Αυστραλία

Το μεγαλύτερο σε μήκος επιβατικό τρένο στον κόσμο, το The Ghan διασχίζει την Κεντρική Αυστραλία σε ένα τριήμερο πακέτο all-inclusive. Διανύει 1.737 μίλια από το Ντάργουιν στον βορρά μέχρι την Αδελαΐδα στο νότο (ή το αντίστροφο) και το ταξίδι διαρκεί τρεις ημέρες. Οι επιβάτες, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μπορούν να απολαύσουν πολλές εμπειρίες όπως ξεναγήσεις με καμήλες, βόλτες με ελικόπτερο και ταξίδια στα σπήλαια Cutta Cutta και στο φαράγγι της Katherine. Μπορούν επίσης να επιλέξουν να διανύσουν ένα μικρότερο τμήμα της διαδρομής και να αποβιβαστούν στο Άλις Σπρινγκς.

Μεταξύ Μαρτίου και Νοεμβρίου, το ταξίδι κάνει μία στάση στο Manguri, 30 λεπτά έξω από το Coober Pedy στη Νότια Αυστραλία. Το τρένο φτάνει μετά το δείπνο και οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα βραδινό ποτό γύρω από μια φωτιά, ενώ χαζεύουν τον κατάμαυρο, γεμάτο αστέρια, ουρανό.

www.journeybeyondrail.com.au

Το τρένο ατμού Jacobite, Σκωτία

Αποκορύφωμα του ταξιδιού 84 μιλίων της West Coast Railways είναι η έκταση που διασχίζει την γέφυρα Glenfinnan με τις 21 εντυπωσιακές καμάρες. Θα μπορούσε να είναι μία ημερήσια εκδρομή που ξεκινά από το Fort William της Βρετανίας και φτάνει στο ψαροχώρι Mallaig στη Δυτική Ακτή. Στο ενδιάμεσο, η διαδρομή διασχίζει εκπληκτικές κοιλάδες, λίμνες, γραφικά χωριά και τοπία για τα οποία είναι διάσημα τα Highlands της Σκωτίας. Το τρένο λειτουργεί μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.

www.jacobitetrail.co.uk

The Belmond Andean Explorer, Περού

Κι αν κάποιος σου έλεγε ότι μπορείς να φτάσεις στο Μάτσου Πίτσου και να το διαγράψεις από τη λίστα σου, χωρίς να κάνεις πεζοπορία; Το Belmond Andean Explorer, που σε φτάνει μέχρι την είσοδο του Μάτσου Πίτσου, είναι το πρώτο πολυτελές τρένο διανυκτέρευσης στη Νότια Αμερική – διαθέτει ένα σημείο παρατήρησης ‘’ανοιχτού καταστρώματος’’ που είναι ιδανικό για τους επιβάτες που θέλουν να απολαύσουν μαγευτική θέα καθώς πίνουν ένα ποτήρι κρασί. Διασχίζει μερικές από τις υψηλότερες διαδρομές του κόσμου περνώντας από το Puno, τις όχθες της ιστορικής λίμνης Τιτικάκα και το Κούσκο, σε ένα ταξίδι μίας ή δύο διανυκτερεύσεων.

www.belmond.com

Glacier Express, Ελβετία

Το ταξίδι ξεκινά συνδέοντας το Zermatt, το οποίο βρίσκεται φωλιασμένο στη σκιά του Matterhorn με την πόλη-θέρετρο St. Moritz, περνώντας από 55 σήραγγες και πάνω από 196 γέφυρες, παρθένες λίμνες και εκπληκτικές βουνοκορφές που φαίνονται σε κοντινή απόσταση από τα πανοραμικά βαγόνια της. Μέσα από τη διαδρομή οι ταξιδιώτες διασχίζοντας βραχώδη βουνά μπορούν να απολαύσουν εκπληκτική θέα στο φαράγγι του Ρήνου, στην κοιλάδα του Άνω Ροδανού και στο πέρασμα Oberalp που είναι και το υψηλότερο σημείο του ταξιδιού στα 2.133 μέτρα. Μεταξύ αυτών των ορόσημων, κατά μήκος της διαδρομής, συναντά κανείς γραφικά χωριά και ποτάμια.

Το τρένο κινείται με αξιοσημείωτα 24 μίλια την ώρα, δίνοντάς στον επιβάτη άφθονο χρόνο για να απολαύσει τη θέα.

www.glacierexpress.ch

Rocky Mountaineer, Καναδάς και ΗΠΑ

Ένα ταξίδι με τα περίφημα ναυτικά μπλε και χρυσά βαγόνια του Rocky Mountaineer έχει βρεθεί στην κορυφή πολλών λιστών όλα αυτά τα χρόνια.

Συνώνυμο της αληθινής πολυτέλειας, των περιπετειών, του νόστιμου φαγητού, των ατελείωτων τοπίων που κόβουν την ανάσα και της απαράμιλλης εξυπηρέτησης, το Rocky Mountaineer, που τα μεγάλα παράθυρα του εκτείνονται από τη θέση του συνοδηγού μέχρι την οροφή, μεταφέρει τους επιβάτες του μέσα από καταρράκτες, εντυπωσιακά φαράγγια, παγωμένες λίμνες, φαράγγια και ποτάμια. Τα ταξίδια ξεκινούν μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου, είτε από την περιοχή Rockies στο Εθνικό Πάρκο Jasper είτε από το Βανκούβερ, συνδέοντας τη δύση με την ανατολή του Καναδά.

Στις ΗΠΑ, το Rocky Mountaineer ταξιδεύει μεταξύ του Moab στη Γιούτα και του Ντένβερ στο Κολοράντο, με επιλογές για αφετηρία/τερματισμό στο Las Vegas ή στο Σολτ Λέικ Σίτι, αντίστοιχα.

www.rockymountaineer.com

newmoney.gr

sidirodromikanea.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ