2024-01-05 12:55:01
Φωτογραφία για Ο Γιάννης Τσορτέκης μιλάει για το «Σκαραβαίο», τη νέα αστυνομική σειρά του Alpha
Πόσο συναρπαστική μπορεί να είναι μια αστυνομική ιστορία; Πόσο περίπλοκο είναι να ανακαλύψει κανείς την άκρη του νήματος; Ποιος είναι ο σκαραβαίος; Γιατί βρίσκεται πίσω από τη λύση του γρίφου κάθε εγκλήματος; Και γιατί το φωνάζουν έτσι; Η νέα αστυνομική σειρά του Alpha, «Ο Σκαραβαίος», υπόσχεται να δώσει απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω. Η «Super Κατερίνα» μπήκε για πρώτη φορά στα γυρίσματα της σειράς αυτοτελών επεισοδίων. Στο επίκεντρο, σε κάθε επεισόδιο, ένα διαφορετικό μυστήριο προς εξιχνίαση. Παράλληλα, όλα τα επεισόδια διατρέχει η προσωπική ιστορία του ήρωα, του σκαραβαίου, η οποία λειτουργεί ως ο κεντρικός άξονας της ιστορίας. 

Στηριζόμενη στην παράδοση των ελληνικών αστυνομικών σειρών αυτοτελών επεισοδίων, «Ο Σκαραβαίος», με γρήγορο ρυθμό, αμεσότητα, χιούμορ, αλλά και δυνατή πλοκή ανά επεισόδιο κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. «Έχουμε ένα υλικό που το δουλεύομε με φροντίδα και λεπτομέρεια με μια ωραία ομάδα» σημειώνει ο Γιάννης Τσορτέκης, ο οποίος υποδύεται τον Μάρκο Αλεξίου, επικεφαλής του τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής στη ΓΑΔΑ
. «Ο Μάρκος Αλεξίου, ο ήρωας που υποδύομαι, οδηγεί έναν σκαραβαίο. Αυτό αποτελεί αναφορά στο στοιχείο του χαρακτήρα του, όπως θα δούμε τη ζωή του να εκτυλίσσεται από το παρελθόν στο παρόν». Ο Μάρκος οδηγεί πάντα έναν λευκό σκαραβαίο, κληρονομιά από τον πατέρα του που έχασε σε μικρή ηλικία. Το αυτοκίνητο, ο σκαραβαίος αποτελεί «ένα οικογενειακό κειμήλιο το οποίο προέρχεται από τον πατέρα του πρωταγωνιστή. Είναι πολύ σημαντική συναισθηματική αναφορά γι αυτόν τον άνθρωπο. Ο σκαραβαίος παίζει συναισθηματικό ρόλο γι αυτόν» εξηγεί.

Τι αγάπησε στο ρόλο; «Σε μερικές περιπτώσεις ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ο έρωτας έρχεται πολύ γρήγορα. Στην προκειμένη περίπτωση ήλθε ταυτόχρονα και το κεραυνοβόλο και το πολύ γρήγορα» απαντά. «Σε ένα πυκνό πρώτο χρόνο το σενάριο που πήρα στα χέρια μου ήταν (και είναι) εξαιρετικά  καλογραμμένο με φοβερό σασπένς κι αυτό ήταν εντυπωσιακό. Όπως το πρόσωπο του πρωταγωνιστή, σαν ιδιότητα, είναι κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Τώρα αναμετριέμαι με αυτό».

Ο πρωταγωνιστής της σειράς, ο Μάρκος Αλεξίου είναι δεμένος με τον σκαραβαίο του. Ο Γιάννης Τσορτέκης δένεται με τα αντικείμενα; «Δένομαι με τα αντικείμενα γιατί σημαίνουν ένα παρελθόν, το οποίο γνωρίζω εγώ. Παρελθόν που με επηρεάζει ή επιλέγω να μην με επηρεάζει υπό συνθήκες». Στη σειρά υπάρχει ένα βασικό καστ ηθοποιών αλλά και πολλοί διαφορετικοί γκεστ σε κάθε επεισόδιο. «Αλλάζουν οι ηθοποιοί ανάλογα με τις ιστορίες. Ο πυρήνας των συνεργατών παραμένει ο ίδιος για τη διαλεύκανση των εγκλημάτων που έχουν να συμβούν» καταλήγει.

Ο Χρήστος Μάντακας εμφανίζεται στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, υποδυόμενος τον «διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού». Πρόκειται για «αστυνομική σειρά μυστηρίου, με εκπληκτικό σενάριο, καλογραμμένο. Θα ενθουσιάσει το κοινό» αναφέρει.

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ