2024-01-09 08:18:36
Φωτογραφία για Άδεια, τέλη, ασφάλεια με ΚΤΕΟ στο gov.gr Wallet με το app MyAuto

 



Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών & Μεταφορών και το Υπουργείο Οικονομικών, προχώρησαν σήμερα σε κοινή ανακοίνωση σχετικά με την ενσωμάτωση πληροφοριών για τα οχήματα στο Ψηφιακό Πορτοφόλι Gov.gr Wallet. 

Ειδικότερα, μέσω της νέας υπηρεσίας με την ονομασία "MyAuto", οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση από το κινητό τους στο σύνολο των πληροφοριών που αφορούν τα οχήματά τους. Ουσιαστικά πρόκειται για τον ψηφιακό φάκελο των αυτοκινήτων τους, με απλό και φιλικό τρόπο χωρίς γραφειοκρατία και επισκέψεις σε υπηρεσίες. Μέσω της νέας υπηρεσίας, επιτυγχάνεται "η απλοποίηση ζωής για τους πολίτες και η βελτίωση της καθημερινότητάς τους σε ό,τι αφορά τα οχήματά τους".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πολίτες μπορούν πλέον να δουν ενημερωτικά στοιχεία όπως άδεια κυκλοφορίας, τεχνικούς ελέγχους, τέλη κυκλοφορίας και ασφάλισης. Το επόμενο διάστημα, αυτά τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα και σε ελεγκτικές αρχές μέσω της πλατφόρμας AuditCar, ώστε να μην απαιτείται προσκόμισή τους. 

Αναλυτικά, διαθέσιμες στο Gov.gr Wallet είναι οι εξής πληροφορίες:

Στοιχεία αδειών κυκλοφορίας από τα Μητρώα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.Στοιχεία τεχνικών ελέγχων οχημάτων – ΚΤΕΟ από τα Μητρώα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.Στοιχεία καταβολής τελών κυκλοφορίας, ακινησίας και ιδιοκτησίας από τα Μητρώα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.Εύρεση ασφάλισης οχημάτων από τα Μητρώα του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

Ο  πολίτης μπορεί να βλέπει και να ελέγχει για κάθε όχημά του:

Τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίαςΑν έχει πληρώσει τα Τέλη ΚυκλοφορίαςΑν το όχημα του είναι σε κίνηση ή ακινησίαΑν το όχημα του έχει κλαπείΤο αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου. Ο πολίτης μέσω του Gov.gr Wallet θα λαμβάνει ειδοποίηση στο κινητό του, δύο εβδομάδες πριν τον επόμενο Τεχνικό ΈλεγχοΤα στοιχεία ασφάλισης του οχήματος

Η υλοποίηση έγινε από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών & Μεταφορών, με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το ΕΔΥΤΕ και το Κέντρο Διαλειτουργικότητας να αναλαμβάνουν την τεχνική υλοποίηση και διασύνδεση.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ