2024-01-12 06:53:48
Φωτογραφία για ΒΙ.Δ.Α.: Η σιδηροδρομική γραμμή στην Αγριά είναι νεότερο μνημείο
Έγγραφη διαμαρτυρία στο υπουργείο Πολιτισμού, αρχαιολογικές υπηρεσίες και ΟΣΕ

Διαμαρτυρία απέστειλε προς το υπουργείο Πολιτισμού, αρχαιολογικές υπηρεσίες, στον ΟΣΕ, τη Διεθνή Επιτροπή για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς, τη MOMUMENTA, το Ελληνικό Τμήμα της ICOMOS και την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού η μη κερδοσκοπική εταιρία ΒΙΔΑ (Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής), μια συλλογική προσπάθεια απογραφής και καταγραφής της Ελληνικής Βιομηχανικής Κληρονομιάς.

magnesianews.gr

Όπως αναφέρει, στη διαμαρτυρία, μετά από δημοσιεύματα του σημερινού ηλεκτρονικού τύπου, η δημοτική αρχή της πόλης του Βόλου, με τον Δήμαρχο κατ’ ιδίαν παρευρισκόμενο, αποξηλώνει τμήμα σιδηροτροχιών της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Μηλεών.

Η εταιρία ΒΙΔΑ ζητά να πληροφορηθεί εάν η πράξη αυτή είναι νόμιμη και έχει δοθεί άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ή εάν η Δημοτική Αρχή ενεργεί με δική της απόφαση.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι το δίκτυο της εν λόγω γραμμής είναι κηρυγμένο ως νεότερο μνημείο (ΦΕΚ 322/Β/24-5-1985), καταγγέλλει τυχόν παράνομη κίνηση από τη δημοτική αρχή και ζητά να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νεκρός βρέθηκε ο 40χρονος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νεκρός βρέθηκε ο 40χρονος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ