2024-01-15 10:12:57
Φωτογραφία για Φίλοι του Σ.Φ.Σ. Αθήνας:  Εκδρομή στις όμορφες Σέρρες και την Ανατολική Μακεδονία
Εκδρομή στις όμορφες Σέρρες και την Ανατολική Μακεδονία από την Παρασκευή 05 Απριλίου 2024 μέχρι και την Κυριακή 07 Απριλίου 2024

 Αγαπητά μέλη και φίλοι του Σ.Φ.Σ. Ο Σύλλογός μας, μετά την επανάληψη των σιδηροδρομικών δρομολογίων προς την Ανατολική Μακεδονία αποφάσισε να δώσει το παρόν στην περιοχή με μία εκδρομή, εκτός των άλλων και για να εμψυχώσει τους σιδηροδρομικούς της περιοχής και όσους έδωσαν από κοινού τον αγώνα για την επιστροφή του σιδηρόδρομου και την ακύρωση μεθοδεύσεων και αποφάσεων που απέβλεπαν στην οριστική απαξίωσή του. 

Όμως, η περιοχή αυτή φημίζεται για την ποικιλία και την ομορφιά του τοπίου της, και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για να την επισκεφθούμε στις απαρχές της Άνοιξης. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 07.40 π.μ. Συνάντηση των εκδρομέων στην αποβάθρα του Σταθμού Λαρίσης των Αθηνών όπου η γραμμή 8. Επιβίβαση στην αμαξοστοιχία IC-50 με προορισμό την Θεσσαλονίκη, μόλις αυτή αφιχθεί στον Σταθμό. 07.58 π.μ. Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας. 12.51 π.μ. Άφιξη της αμαξοστοιχίας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. 


Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ. 15.00 Συνάντηση των εκδρομέων στην αποβάθρα του σταθμού Θεσσαλονίκης με προορισμό τις Σέρρες. 15.15 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας 1634 για Σέρρες 17.59 Άφιξη τις αμαξοστοιχίας στον σιδηροδρομικό σταθμό των Σερρών και επιβίβαση σε μισθωμένο από τον Σ.Φ.Σ. λεωφορείο τύπου πούλμαν που θα μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο “Philippos Xenia” 4 αστέρων, το οποίο βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή περιοχή της πόλης των Σερρών, πλάι στο ποτάμι.

 Βράδυ ελεύθερο. Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Πρωινό στο Ξενοδοχείο. 08.20 π.μ. Συνάντηση των εκδρομέων στην είσοδο του ξενοδοχείου και επιβίβαση στο μισθωμένο λεωφορείο. 08.30 π.μ. Αναχώρηση του λεωφορείου για να επισκεφθούμε το μοναδικό στο είδος του, Μουσείο του Λαϊκού Πολιτισμού των Σαρακατσάνων και το Ιστορικό Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, Θα γευματίσουμε σε μια όμορφη εξοχική τοποθεσία. 

Στη συνέχεια θα ανέβουμε στον φημισμένο “ Λάι Λιά “, πάνω στο όμορφο βουνό Βροντού και το φημισμένο Χιονοδρομικό του Κέντρο. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο, Βράδυ ελεύθερο. Κυριακή 7 Απριλίου 2024 Πρωινό στο Ξενοδοχείο. 08.20 π.μ. Συνάντηση των εκδρομέων στην είσοδο του ξενοδοχείου με τις αποσκευές τους και επιβίβαση στο μισθωμένο λεωφορείο. 08.30 π.μ. Αναχώρηση και κατεύθυνση προς τις λίμνες-βιότοπους Κερκίνη και Δοϊράνη, καθώς και επίσκεψη σε χωριά στις υπώρειες του όρους Μπέλες. 13.00 Άφιξη στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ. 13.50 Συνάντηση των εκδρομέων στην αποβάθρα του σταθμού Θεσσαλονίκης με προορισμό την Αθήνα . 14.04 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας IC-55 για Αθήνα. 18.57 Άφιξη της αμαξοστοιχίας στον σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης Αθηνών.

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι θέσεις είναι περιορισμένες διότι το ξενοδοχείο έχει περιορισμένη χωρητικότητα και πρέπει να κλείσουμε δωμάτια το συντομότερο δυνατόν. Σε περίπτωση υπέρβασης του αριθμού των συμμετεχόντων, θα τηρηθεί για τις κρατήσεις η σειρά προτεραιότητας. Στο πρόγραμμα αυτό μπορεί να επέλθουν ορισμένες μεταβολές αν αυτό καταστεί. Η τιμή συμμετοχής ανέρχεται σε ευρώ 230 για τα ταμιακώς εντάξει μέλη του Σ.Φ.Σ. και σε ευρώ 250 για τους λοιπούς. 

Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται τα σιδηροδρομικά εισιτήρια, οι δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό, και το κόστος του μισθωμένου λεωφορείου τύπου πούλμαν. 

Δηλώσεις στη Λέσχη μας κάθε Τετάρτη από 16.00 μέχρι 21.00 (τηλέφωνο 2105130300), ή στον Ταμία του Σ.Φ.Σ. κ. Μιχάλη Θεοφανόπουλο τηλέφωνο 6978686308. Για το Δ.Σ. του “Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου” Ο.ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 Π..Ράλλης                                      Φ. Λυκομήτρος

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ