2024-01-21 22:35:02
Φωτογραφία για Ρωσία: Γάτα που πετάχτηκε από το τρένο στο χιόνι βρέθηκε νεκρή
Ο ρωσικός σιδηροδρομικός γίγαντας RZhD ζήτησε συγγνώμη από τους ιδιοκτήτες μιας γάτας που πέθανε αφού πέταξε από το τρένο της εταιρείας από έναν υπάλληλο σε χαμηλές θερμοκρασίες.

BBC News

«Λυπούμαστε ειλικρινά που πέθανε η γάτα Twix», είπε η κρατική RZhD, δεσμευόμενη να αλλάξει τους κανονισμούς της.

Νωρίτερα εμφανίστηκαν πλάνα που δείχνουν προφανώς τη γάτα με άσπρο τζίντζερ να πέφτει στο χιόνι στο Kirov, ανατολικά της Μόσχας, στις 11 Ιανουαρίου.

Ο οδηγός του τρένου φέρεται να παρεξήγησε την αρσενική γάτα με αδέσποτη.

Αυτό συνέβη αφού το αιλουροειδές ξέφυγε από το κιβώτιο ταξιδίου του και εντοπίστηκε από επιβάτες που περνούσαν μέσα από μια άμαξα.

Όταν το επεισόδιο ήρθε στο φως, εκατοντάδες εθελοντές άρχισαν να ψάχνουν στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού στο Kirov.

Η γάτα βρέθηκε τελικά νεκρή το Σάββατο και αργότερα αναγνωρίστηκε από τους ιδιοκτήτες της.


Ορισμένες αναφορές λένε ότι ο Twix πέθανε από δάγκωμα ζώου και κρυοπαγήματα.

Τεράστιες περιοχές της Ρωσίας επλήγησαν από κρύο εκείνη την εποχή, με θερμοκρασίες έως και -30 βαθμούς Κελσίου στο Kirov.

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει τώρα μια αναφορά ζητώντας να ξεκινήσει ποινική έρευνα εναντίον της γυναίκας μαέστρου, αφού οι τοπικές αρχές αρνήθηκαν να το πράξουν.

Μια ξεχωριστή αίτηση - υπογεγραμμένη από περισσότερους από 200.000 - ζητά να απολυθεί η γυναίκα μαέστρος, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί δημόσια.

Ένας από τους ιδιοκτήτες του Twix είπε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι σκόπευε να συνεχίσει το θέμα μέσω των δικαστηρίων.

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη Ρωσία παρακολουθούσαν τις εξελίξεις σε ένα ειδικά δημιουργημένο κανάλι κοινωνικής δικτύωσης.

Από τότε που επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Twix, ένας χρήστης δημοσίευσε μια ζωγραφισμένη εικόνα της γάτας με τα φτερά αγγέλου και ένα φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι της.

Το Σάββατο, η RZhD είπε ότι εφαρμόζει ήδη αλλαγές που θα απαγορεύουν στους αγωγούς της εταιρείας να «αποβιβάζουν ζώα από τα τρένα».

Αντίθετα, πρόσθεσε η εταιρεία, θα παραδοθούν στους υπαλλήλους σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και θα κληθούν ομάδες προστασίας των ζώων.

Η RzhD αναγκάστηκε σε άμυνα από τις αντιδράσεις, νιώθοντας την ανάγκη να δηλώσει στα social media ότι οι υπάλληλοί της «περιποιούνται τα ζώα με μεγάλη προσοχή και αγάπη και τα φροντίζουν με κάθε δυνατό τρόπο στο ταξίδι».

Είπε ότι οι σιδηροδρομικοί εργάτες συμμετείχαν στην αναζήτηση του Twix και πρόσθεσε ότι μία από τις θυγατρικές της εξετάζει τη δημιουργία μακροπρόθεσμων δεσμών με οργανώσεις που βοηθούν τα αδέσποτα ζώα σε ολόκληρη τη Ρωσία.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ