2024-01-22 18:25:26
Φωτογραφία για ΕΚΠΑ και Πανεπιστήμιο Harvard με κοινά προγράμματα εξειδίκευσης Summer Master Degree Program
ΕΚΠΑ και Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ με κοινά προγράμματα εξειδίκευσης Summer Master Degree Program Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έρχεται Ελλάδα - Ποιο θα είναι το πρώτο βήμα του σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Η Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ οργανώνει μαζί με το φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κοινό καλοκαιρινό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην επιδημιολογία.  

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) φέρνει στην Ελλάδα το περίφημο Τμήμα Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ των ΗΠΑ («Harvard Chan School») και οργανώνει μαζί του κοινό θερινό πρόγραμμα εξειδίκευσης για μεταπτυχιακούς φοιτητές που ξεκινά το καλοκαίρι στην Αθήνα. 

Για τις ανάγκες του Προγράμματος θα έρθουν στην Αθήνα καθηγητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από το φετινό καλοκαίρι. Το πρόγραμμα θα είναι καλοκαιρινό σχολείο που θα δίνει πιστοποιητικά τα οποία θα υπογράφονται και από το ΕΚΠΑ και από το Χάρβαρντ. 


Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεράσιμος Σιάσος που πρωτοστάτησε στη σχετική συμφωνία επισημαίνει ότι με αυτή τη συνεργασία οι έλληνες φοιτητές και οι ελληνίδες φοιτήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην επιστήμη τους από τους καλύτερους του κόσμου. Το Harvard Chan School και το ΕΚΠΑ θα συνεργαστούν για: 

Να προσφέρουν ευκαιρίες για κοινή διδασκαλία και μάθηση ενώνοντας τις κοινότητες του Harvard Chan School και του ΕΚΠΑ σε ένα κοινό σκοπό. 

Να παρέχουν τη δυνατότητα σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές, που είναι οι ίδιοι πρόσφυγες και αναγκαστικοί μετανάστες, να συμμετέχουν με την κατάλληλη οικονομική υποστήριξη. 

Να εισαγάγουν καινοτόμες προοπτικές στην εξέλιξη της εφαρμοσμένης μεταναστευτικής έρευνας (π.χ. διερευνώντας αποτελεσματικές στρατηγικές υποστήριξης ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών με σκοπό την επίτευξη των στόχων τους, αναπλαισιώνοντας τις κεντρικές προτεραιότητες της μεταναστευτικής διαχειριστικής πολιτικής). 

Το ΕΚΠΑ συνεργάζεται με Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, διεθνή δίκτυα Πανεπιστημίων, καθώς και εκπαιδευτικές οργανώσεις παγκοσμίως, με στόχο την ενίσχυση των ερευνητικών συνεργασιών και της κινητικότητας των φοιτητών, του ακαδημαϊκού προσωπικού, των ερευνητών και του λοιπού ανθρώπινου δυναμικού του. Η προώθηση διαπανεπιστημιακών συνεργασιών μέσω Διεθνών Συμφωνιών Συνεργασίας δίνει τη δυνατότητα σε μέλη Δ.Ε.Π. του ΕΚΠΑ να συνεργαστούν αποτελεσματικά με μέλη Δ.Ε.Π. άλλων Πανεπιστημίων με σκοπό την ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών και προγραμμάτων προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας, την οργάνωση επιστημονικών συναντήσεων (ημερίδων, συμποσίων, συνεδρίων, κ.ά.) και τη συμμετοχή σε διδακτικές δραστηριότητες και διαλέξεις που συμβάλλουν στη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης.

Πηγή: Foititikanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ