2024-01-23 23:16:40
Φωτογραφία για Διακοπή ρεύματος έπληξε την υπηρεσία δρομολογίων τρένων στο Τόκιο, άλλα και σε μέρη της Ιαπωνίας
Διακοπή ρεύματος έπληξε ένα τρένο με σφαίρες που έτρεχε βόρεια του Τόκιο το πρωί της Τρίτης, αναγκάζοντας άλλα δρομολόγια shinkansen στην ανατολική και κεντρική Ιαπωνία να διακόψουν και να σταματήσουν εκείνα που συνδέουν το Τόκιο όλη την ημέρα, με αποτέλεσμα την ακύρωση 282 τρένων και επηρεάζοντας περίπου 97.600 άτομα. ανέφερε η εταιρία .

english.kyodonews.net

Τμήματα των γραμμών Tohoku, Joetsu και Hokuriku shinkansen επηρεάστηκαν όταν ένα τρένο με σφαίρες 12 βαγόνια διέσχισε ένα τμήμα γραμμής στην επαρχία Saitama όπου ένα εναέριο ηλεκτρικό καλώδιο κρεμόταν και έχασε την ισχύ, δήλωσε η East Japan Railway Co. Το τρένο σταμάτησε γύρω στις 10 το πρωί

Ο χειριστής δήλωσε ότι αναμένει να επαναλάβει την κανονική λειτουργία από την Τετάρτη, με πιθανότητα καθυστερήσεων ή αναστολών ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών επισκευής.

Η φωτογραφία που λήφθηκε από ένα ελικόπτερο του Kyodo News δείχνει επιβάτες να περπατούν δίπλα στις γραμμές του τρένου αφού αποβιβάστηκαν σε ένα τρένο με σφαίρες shinkansen στη Σαϊτάμα, κοντά στο Τόκιο, στις 23 Ιανουαρίου 2024. (Kyodo)


Φωτογραφία που τραβήχτηκε από ελικόπτερο του Kyodo News δείχνει ένα τρένο με σφαίρες shinkansen που έχει σταματήσει στις γραμμές στη Σαϊτάμα, κοντά στο Τόκιο, στις 23 Ιανουαρίου 2024. (Kyodo)

Καθώς η εταιρεία εργαζόταν για την επανέναρξη των υπηρεσιών, δύο άτομα που συμμετείχαν στις εργασίες επισκευής μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από έκρηξη κοντά στη θέση του πεσμένου σύρματος, δήλωσε η τοπική αστυνομία. Ένας από αυτούς υπέστη σοβαρά εγκαύματα, σύμφωνα με τον JR East.

Το τρένο Kagayaki της γραμμής Hokuriku υπέστη ζημιά σε δύο παντογράφους και ένα παράθυρο, μαζί με κατασκευές στις γραμμές, συμπεριλαμβανομένων μεταλλικών εξαρτημάτων που στηρίζουν το σύρμα, είπε ο χειριστής.

Περίπου 350 επιβάτες αποβιβάστηκαν από το τρένο στις γραμμές και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο έδαφος χρησιμοποιώντας σκάλες έκτακτης ανάγκης γύρω στις 1:30 μ.μ. Ο χειριστής ανέφερε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε ή δεν παραπονέθηκε για προβλήματα υγείας.

«Άκουσα μεγάλους ήχους και νόμιζα ότι ήταν άλλος σεισμός», είπε ο Yoshiko Horii από την περιφέρεια Toyama, μια από τις περιοχές που έπληξε τον σεισμό μεγέθους 7,6 Ρίχτερ την Πρωτοχρονιά, ο οποίος επέβαινε σε ένα τρένο σινκάνσεν με προορισμό το Τόκιο όταν σταμάτησε.

"Έμεινα έκπληκτος. Χαίρομαι που μπορέσαμε να φύγουμε από το τρένο", είπε ο 74χρονος Horii αφού κατέβηκε από το τρένο χρησιμοποιώντας τις σκάλες έκτακτης ανάγκης.

Μια οθόνη στο σταθμό JR Kanazawa εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με την αναστολή των δρομολογίων τρένων bullet shinkansen στις 23 Ιανουαρίου 2024, λόγω διακοπής ρεύματος. (Kyodo)

Πολλοί επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων των τουριστών, αναγκάστηκαν να αλλάξουν ξαφνικά τα ταξιδιωτικά τους προγράμματα αφού ο JR East είπε ότι η επανεκκίνηση θα έπαιρνε «σημαντικό χρόνο».

Στους σταθμούς JR που επηρεάστηκαν από τις αναστολές, οι άνθρωποι παρατάχθηκαν για να μιλήσουν με το προσωπικό του σταθμού ή για να υποβάλουν αίτηση για αλλαγές εισιτηρίων μετά από ανακοινώσεις για μεγάλες καθυστερήσεις.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», είπε ο Ryuji Sekine, 33 ετών, ο οποίος βρισκόταν στη βορειοανατολική πόλη Sendai για ένα επαγγελματικό ταξίδι από το Τόκιο και σχεδίαζε να πάει στην επαρχία Niigata. «Αν διακοπούν τα δρομολόγια το απόγευμα, τότε δεν θα έχω άλλη επιλογή από το να μείνω στο Σεντάι απόψε», είπε.

Μια 68χρονη γυναίκα από το Σεντάι είπε αφότου έφτασε στο Τόκιο: «Το τρένο μου σταμάτησε λίγο πριν την Omiya (σταθμός στη Σαϊτάμα) και δεν κάναμε κίνηση για περίπου 30 λεπτά».

«Το τρένο έφτασε τελικά στην Ομίγια και κατέληξα να πάω σε συμβατική γραμμή στο Τόκιο...τώρα τα σχέδιά μου απορρίπτονται», είπε.

Μετά τη διακοπή ρεύματος, οι υπηρεσίες διακόπηκαν αρχικά μεταξύ των σταθμών Τόκιο και Σεντάι στη γραμμή Tohoku, Τόκιο και Echigo-Yuzawa στη γραμμή Joetsu και Τόκιο και Ναγκάνο στη γραμμή Hokuriku.

Από περίπου το μεσημέρι, ο χειριστής άρχισε να επαναφέρει τις υπηρεσίες σε ορισμένα από τα επηρεαζόμενα τμήματα. Ωστόσο, τα δρομολόγια μεταξύ Τόκιο και Σεντάι στη γραμμή Τοχόκου και Τόκιο και Τακασάκι στις γραμμές Joetsu και Hokuriku παρέμειναν σε αναστολή όλη την Τρίτη.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ