2024-01-24 19:04:19
Φωτογραφία για Ο αριθμός των επιβατών του Eurostar σημείωσε άλμα ρεκόρ 22%.
Η Eurostar είπε ότι ο αριθμός των επιβατών της αυξήθηκε κατά περισσότερο από το ένα πέμπτο πέρυσι.

Ο σιδηροδρομικός φορέας είπε ότι μετέφερε 18,6 εκατομμύρια επιβάτες το 2023.

nz.news.yahoo.com

Πρόκειται για αύξηση 22 τοις εκατό σε σχέση με τους προηγούμενους 12 μήνες και είναι μια επιστροφή στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά το 2019 πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Eurostar εκτελεί απευθείας και έμμεσα δρομολόγια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου , της Γαλλίας , του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Γερμανίας .

Οι ετήσιες αυξήσεις στα τρία κύρια δρομολόγια του Eurostar που εξυπηρετούν το London St Pancras ήταν το Άμστερνταμ (αύξηση 38 τοις εκατό), οι Βρυξέλλες (αύξηση 33 τοις εκατό) και το Παρίσι (αύξηση 25 τοις εκατό).

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Eurostar, Gwendoline Cazenave, δήλωσε: «Η Eurostar αναπτύσσεται και το 2023 καλωσορίσαμε πολλούς περισσότερους πελάτες στις πέντε χώρες μας.


«Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε περισσότερους ανθρώπους να παίρνουν το τρένο, ώστε να είναι μια νίκη για τους πελάτες και μια νίκη για τον πλανήτη.

«Έχουμε ένα τολμηρό όραμα να φτάσουμε τους 30 εκατομμύρια επιβάτες έως το 2030 και η ανάπτυξη 22% το 2023 το 2023 σε σύγκριση με το 2022 δείχνει ότι βρισκόμαστε σταθερά στο δρόμο μας.

«Μεταφέραμε σχεδόν οκτώ εκατομμύρια επιβάτες μεταξύ Λονδίνου και Γαλλίας, 1,1 εκατομμύρια μεταξύ Ολλανδίας και Ηνωμένου Βασιλείου και 2,2 εκατομμύρια στο Βέλγιο».

Ο αερομεταφορέας αναμένει να μεταφέρει σχεδόν δύο εκατομμύρια επιβάτες στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού.

Η Eurostar μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό αφού κατείχε μονοπώλιο για τα σιδηροδρομικά ταξίδια μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού για τρεις δεκαετίες, σύμφωνα με έναν εσωτερικό ειδικό των σιδηροδρόμων.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ