2024-01-28 08:33:21
Φωτογραφία για Η πόλη με τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική αποβάθρα στον κόσμο!
Αυτός ο σιδηροδρομικός σταθμός έχει τη μεγαλύτερη αποβάθρα στον κόσμο(Εικόνα: Getty)

Μια τυχαία πόλη στην Ασία έχει τραβήξει την προσοχή των φανατικών ταξιδιωτών αφού έμαθαν ότι ήταν το "σπίτι" της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής αποβάθρας σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκτείνοντας τα επιβλητικά 1.507 μέτρα, η αποβάθρα μπορεί θεωρητικά να χωρέσει ένα τρένο με εβδομήντα πέντε βαγόνια - αν και έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί πολλά τρένα ταυτόχρονα.

Του ΧΕΝΡΙ ΝΤΑΛΤΟΝ ΣΤΟΟΥΝ

express.co.uk

Ολοκληρώθηκε μόλις πέρυσι, το κόστος του ινδικού έργου υποδομής πλησίασε τα εκπληκτικά 2.000.000 £ και το κατόρθωμα τράβηξε την προσοχή του Βιβλίου των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες , το οποίο ταξίδεψε στον σταθμό Shri Siddharoodha Swamiji για να το μετρήσει και να το επιβεβαιώσει.

Ο σταθμός που έσπασε το ρεκόρ βρίσκεται στην πόλη Hubbali - που βρίσκεται στην πολιτεία της Καρνατάκα - προς τα νοτιοανατολικά της Ινδίας, και αποτελεί πηγή πολλής υπερηφάνειας για τον Πρωθυπουργό Narendra Modi, ο οποίος «εξέφρασε την χαρά του». αναφέρουν οι Times of India


Ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi χαιρέτισε τη νέα πλατφόρμα ως έναν τρόπο βελτίωσης της «ευκολίας διαβίωσης»(Εικόνα: Getty)

Ο Μόντι έγραψε στο X εκείνη την εποχή ότι ήταν μια «μεγάλη μέρα» για την πόλη -που έχει πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο- «καθώς λαμβάνει πολλαπλές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για να ενισχύσει την «ευκολία διαβίωσης» για τους πολίτες». Ο Μόντι εγκαινίασε επίσης την ηλεκτροδότηση μιας τοπικής σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία βελτιώνει τη συνδεσιμότητα στην περιοχή καθώς οι διακοπές θα γίνουν πολύ λιγότερο συχνές.

Ο σταθμός Shri Siddharoodha Swamiji είναι βασικός σιδηροδρομικός κόμβος στη χώρα, που συνδέει το εμπόριο και το εμπόριο στην περιοχή. Παρέχει γρήγορες συνδέσεις προς Bengalaru, Hosapete και Vasco-Da-Gama.

Ο ναός Chandramouleshwara είναι ένα από τα κυριότερα σημεία της πόλης Hubbali(Εικόνα: Getty)

Η πόλη Hubbali, εν τω μεταξύ, είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της περιοχής και προσελκύει πολλούς τουρίστες. Είναι διάσημο για το εμπόριο φιστικιών, τσίλι και βαμβακιού - αλλά ίσως πιο ενδιαφέρον για τους τουρίστες, λέγεται ότι είναι μια πολιτιστική, εκπαιδευτική και μουσική δύναμη.

Ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης θα ήταν ο ναός Chandramauleshwara, ο οποίος χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και είναι επίσημα Μνημείο Εθνικής Σημασίας. Έχει εξαιρετική αρχιτεκτονική και βρίσκεται κοντά στη λίμνη Unkal, η οποία είναι ένα υπέροχο σημείο για βαρκάδα και μέρος για να κάνετε πικνίκ.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σταθμός ΟΣΕ  ΤΧ4
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σταθμός ΟΣΕ ΤΧ4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ